Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Fantomen på Operan


Den tragiska historien om det musikaliska geniet som gömmer sig i källaren på Paris Operahus, och som förälskar sig i den unga, vackra sångerskan Christine.


Originaltitel The Phantom of the Opera
Alternativ titel Andrew Lloyd Webber's The Phantom of the Opera
Regissör Joel Schumacher
Manus Joel Schumacher, Andrew Lloyd Webber
Genre Drama, Romantik, Thriller, Musikal, 2000-tal
Skådespelare Gerard Butler, Emmy Rossum, Patrick Wilson, Miranda Richardson, Minnie Driver, Ciarán Hinds, Simon Callow, Victor McGuire, Jennifer Ellison, Murray Melvin, Kevin McNally, James Fleet
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6076
Filmnummer 22776

Recensioner

Skapad 2019-12-15 av carreyholic
Filmatiseringen av Andrew Lloyd Webbers berömda och populära musikal från 2004 handlar om den unga och vackra sångerskan Christine som i hemlighet får sånglektioner av en man, vars ansikte hon a...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av _AngelOfMusic
Fantomen på Operan, det är ganska stort att göra en film av den här mycket kända scenmusikalen, mycket att infria och förmodligen många att göra besvikna. Historien känner nog de flesta til...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av MaraJade
\"Kanske skall jag en dag få höra de ensliga fjällen i norr eka av Christines sång...hon som kände musikens ängel!\...   Läs mer »

Skapad 2019-12-12 av cineasten89
Trots skillnaderna med de flera versioner som var populära, dvs 1925 och 1944-filmerna, är det en film som lyckats rejält bra. Dock är det inte som i boken, t.ex. att Christine är 20 och Fantomen...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Film_tok
\"Spöket\" lever i sin makabra boning under operan och terroriserar människorna ovanför med sina krav. Han förälskar sig i den sköna Christine, den svenska sångerskan, och lockar henne till sig...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av von_fantasy
Jaha då har man sett den klassiska musikalen på film. Jag kan direkt säga att jag hade viljat se Michael Crawford i rollen som the Phantom. Så då fick jag det sagt. Historien börjar med att vi ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av aud
Nu har den mycket välkända och populära musikalen blivit en maffig och färgsprakande spelfilm som med allra största säkerhet kommer öka beundrarskaran. Men jag kan säga redan nu att personlige...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av sofieregnar
I historiens fokus finns Christine (Emmy Rossum), en ung lovande operasångerska, Raoul (Patrick Wilson), hennes barndomskärlek och tillika ny ägare av Opera Populaire samt legenden 'Fantomen på op...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av m86
Den 27 September 1994 bar på en vit kväll som senare förvandlades till en svart natt. Jag minns den kvällen, men inte för Estonia-katastrofen som inträffade denna natt, utan för att jag (som d...   Läs mer »

Kommentarer2017-10-08
filmens styrke ligger i hovedrolleinnehaverne som er fantastiske både fysisk og musikalsk og i foto og koreografi. Drømmescenen er blant det beste og mektigste jeg sett. En av de beste filmene jeg noensinne sett.
spielmitmir
2016-04-26
Mycket bra och värdig version av min favoritmusikal!!
Tatty
2015-10-11
Okej film och bra opera men annars tyckte jag att filmen inte var min filmsmak.. Kände lite efter ett tag att jag ville stänga av och att det var för mycket och tjatigt med opera. Slutet var lite mer spännande. Men okej film annars.
Krille80
2014-12-09
Denna film kräver all koncentration och uppmärksamhet av tittaren och är man villig att ge sig hän till berättelsen så får man en storartad film och musik-upplevelse. Filmens drama, romantik och skådespelarinsatser(speciellt Emmy Rossum och Gerard Butler) är fantastiska och överskuggas bara av den ännu mer fantastiska musiken som är något utöver det vanliga. Gillar man musikaler men framförallt fantastisk musik så är detta blamnd det bästa man kan önska sig.
johabr5
2014-08-20
4+. Musiken är otrolig. Gerard och Emmy gör ett fantastiskt jobb!
lundabo
2013-12-11
Gillar ni filmen och boken borde ni làsa Susan Kay's roman "The Phantom" a.k.a "Mannen bakom masken". Handlar om Erik's uppvàxt och hans resor. Fritt tolkad men tycker personligen hon ger Erik mer liv.
-Hedda-
2013-12-08
Vissa musikaler gör sig bättre på teatern än på filmduken. Helt enkelt för att handlingen och framförallt musiken behöver vara levande för att fånga och beröra. Filmen lyckas inte alls nå fram till mig vilket är synd eftersom romanen i grunden är fascinerande och förtrollande. Filmen blir svag, långdragen och faktiskt ganska ful. Tyvärr.
ancientlove
2013-10-21
Tycker att det är en fantastisk film. Mycket känslor, väldigt bra musik och sångare/skådespelare.
melankoli
2013-10-03
Stark 3:a.
Catwalker
2013-09-08
Usch, alldeles för mycket sång, och alldeles för pompös sådan som passar mkt bättre för en teater än bioduken. Och storyn, vad är det som är lockande med fantomen, han verkar vara en fullblodspsykopat (och sociala förklaringar om hans svåra barndom ursäktar liksom inte det) och christine som ett mähä.. musikaler är väl iofs inget för mig (som spelfilm), moulin rouge undantaget..
Visa äldre kommentarer »