Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Fantastiska vidunder och var man hittar dem


Berättelsen följer Newt Scamander, trollkarlsvärldens främste magizoolog, vars jakt på magiska varelser tar honom till New York.


Originaltitel Fantastic Beasts and Where to Find Them
Regissör David Yates
Manus JK Rowling
Genre Familjefilm, Äventyr, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Colin Farrell, Carmen Ejogo, Ezra Miller, Samantha Morton, Ron Perlman, Jon Voight, Jenn Murray, Johnny Depp, Zoë Kravitz, Gemma Chan, Ronan Raftery, Faith Wood-Blagrove, Josh Cowdery, Wunmi Mosaku, Kevin Guthrie, Peter Breitmayer, Dan Hedaya
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2329
Filmnummer 120329

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


karlmats
2023-11-09
För lång och för spretig, det är så många karaktärer och så många plot points som ska klämmas in för att förbereda för kommande filmer att man tappar fokus på här och nu. Samtidigt är det ingen av karaktärerna jag fastnar för och det känns som en blek kopia av den charm som första HP-filmen hade. David Yates var ingen regissör jag fastnade för i HP-serien heller och här gör han en blek insats. Det är lite kul att se de här magiska kreaturen ränna runt i New York, men som film betraktat blev jag inte speciellt imponerad. 2an känns given.
Commandante
2023-04-08
En man kliver av en båt, magiska väsen slipper lös ur hans väska, han fångar väsen och åker hem igen. Slut. Det är så makalöst tunt och tråkigt. Bara genom att förlägga handlingen till USA har man i ett slag avlägsnat all brittisk charm som lyfte berättelserna om Harry Potter.
Sheepy
2022-04-30
Kändes mer som en marval-film än Harry Potter, med för högt tempo och oengagerat berättande. Eddie Redmayne är däremot bra i titelrollen.
Visse93
2021-11-04
Det ända som var lite speciell var att det utspelar sig på 1920-talet. I övrigt hade den inte mycket att komma med.
KyLLo
2021-01-23
Jag gillar Harry Potter, men det här är inte verkligen inte Harry Potter bara för att det är Rowling som skrivit den och Yates som regisserat den. Att jag gillar HP betyder inte att jag tycker om allt med hokus pokus och animerade inslag. Jag stod ut i några minuter, sedan tappade jag helt intresset. Det är onaturligt, inspirationslöst, tråkigt och fungerar åtminstone inte i filmform.
viffslan
2020-10-18
Som HP-fantast blir jag nyfiken på hela denna serie och jag gillar hur man kan koppla tillbaka till HP (hoppas på mera sånt i de kommande filmerna). I denna film är det dock för lite handling och för mycket specialeffekter. Många fina tankar och ögonblick men också långa lönlösa scener. Redmayne gör en fin insats men karaktärerna presenteras ganska ytligt. Mera djup och lite mera handling så hade det blivit en 4:a.
dudson
2019-10-05
Sanslöst läcker och snygg film. Har man bara tålamodet så är det bara att plöja. För långdragen är den då allt.
Noseman2005
2019-08-11
Är man inte särskilt intresserad av Harry Potter-världen blir det är inte särskilt intressant. (3/10)
Zhatan
2019-06-26
Gillar inte Eddie Redmayne så det blir lite svårtittat. I övrigt lite tramsig men den går att se om man har tråkigt.
Robkiller
2018-12-29
Troligtvis mer inriktad på den yngre publiken, men trots en bristande handling är det här rätt så underhållande...
Visa äldre kommentarer »