2.4
2.4
Fantastiska vidunder: Dumbledores hemligheter
Professor Albus Dumbledore vet att den kraftfulle och elake trollkarlen Gellert Grindelwald flyttar för att ta kontroll över trollkarlsvärlden. Det går inte att stoppa honom ensam, så han låter magizoologen Newt Scamander leda en samling av trollkarlar, häxor och en modig Muggle-bagare på ett farligt uppdrag där de möter gamla och nya djur och stöter ihop med Grindelwalds växande legion av anhängare.
Originaltitel | Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore |
Alternativ titel | Fantastic Beasts III, Fantastic Beasts 3 |
Regissör | David Yates |
Manus | Steven Kloves |
Genre | Drama, Komedi, Action, Äventyr, Fantasy |
Skådespelare | Eddie Redmayne, Jude Law, Mads Mikkelsen, Katherine Waterston, Alison Sudol, Dan Fogler, Ezra Miller, Callum Turner, Poppy Corby-Tuech, Richard Coyle, Victoria Yeates, Jessica Williams, Oliver Masucci, Aleksandr Kuznetsov, William Nadylam, Maria Fernanda Cândido |
Manuset är ju… ingen kommentar. Men Yates är så bra på att ta skådespelare att det går att se på ändå.
Förvånande själlös. Saknar liksom dramatisk kick. Dessutom var det en handlingsdevis att saker skulle vara mystiska, det förstår jag, men mycket känns ÄNDÅ meningslöst!
Sömnpiller. Tar väl handlingen framåt, men över det så inget att se.
Svagast av de 3 filmerna.
Och vad exakt är dumbledores hemlighet..? Lol
Näh noll spänning, händer ingenting, saknar Depp förstås, bara ett politiskt spel med moralisk matning. Har inget av tidigare filmers charm och magi
Mycket som händer, dock inget som engagerar.
Asså... Det är väll en okej film. Bra att de bytt bort Johnny Depp, han hade inte klarat rollen, tror jag. Men samtidigt blir det inte mer än 2a (om än stark) när man efter en rätt lång rulle frågar sig själv: varför behövdes den här filmen..?
Stämningen, musiken och nostalgin är på topp. Tyvärr är storyn tunn och den röda tråden sjabblas bort ibland. Men jag satt ändå trollbunden i biosalongen från början till slut, så filmen förtjänar ändå ett hyfsat betyg.
Klart bäst i serien, så här långt. Betydligt fräckare idéer (monster och magi) än tidigare. (9+/15)
Riktigt ointressant och dum!