Fantasin åker spårvagn
När Juan och Tarrajas får veta att spårvagnen de har arbetat med att reparera, vagn nr 133, ska tas ur trafik, blir de besvikna. När de på kvällen har blivit lite på lyran bestämmer de sig för att de ska ta ut vagnen på en "sista tur". Det går dock inte som de tänkt sig, och de hamnar i allt mer osannolika situationer när de försöker ta sig ur de knipor de hamnar i.

Originaltitel | La ilusión viaja en tranvía |
Alternativ titel | Illusion Travels by Streetcar |
Regissör | Luis Buñuel |
Manus | José Revueltas, Mauricio de la Serna, Luis Alcoriza, Juan de la Cabada |
Genre | Drama, Äventyr, Komedi, 50-tal |
Skådespelare | Lilia Prado, Carlos Navarro, Fernando Soto, Agustín Isunza |
Filmen får en stark tvåa. Välgjord med insvept samhällskritik, men jag tycker inte att det riktigt lyfter från det bagatellartade.
Harlig setup och overlag snyggt foto och bra miljoer. Fin humor dessutom. Snappet battre an flera av regissorens sena franska filmer men klart svagare an de basta ur bade tidigare och senare perioder.
Det är mycket Buñuel över den här lilla trevliga filmen. Även om det inte är lika tydliga sekvenser som hans tidigaste eller senare så finns där alla möjliga bisarra händelser. Filmen hade dock kunnat vara något kortare, för den sista delen tynger ner filmen. Väldigt effektivt foto. Betyg 6.7
Inte en av Buñuels bästa, men absolut inte dålig för det.
ganska charmig, men inget å hurra för
Nej bland det sämsta jag sett av Buñuel. Inget utmärkande lr speciellt med den.
teaterpjäsen i början lyfter en ganska medioker och lite seg film från en svag till en ganska berättigad trea. samhällskritiken mellan raderna (?) gör det också till en intressant film.
Ganska oinspirerad dussinkomedi som innehåller ett par Bunuelska inslag som räddar upp den till en stark tvåa. Dåligt skådespeleri och klumpiga metaforer.
haha, den här vill jag se... pappa har snackat så mkt om den, något bra/dåligt gammalt barndomsminne hos honom som lever kvar, tror jag...
En av Bunuels leverbrödsfilmer ,men det finns enstaka scener som lyfter den där filmen.