Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Fånglägret Changi


Livet för ett antal allierade krigsfångar i det japanska fånglägret Changi under Andra världskriget.


Originaltitel King Rat
Regissör Bryan Forbes
Manus Bryan Forbes
Genre 60-tal, Krig, Drama
Skådespelare George Segal, James Fox, Tom Courtenay, Patrick O'Neal, Denholm Elliott, James Donald, Todd Armstrong, John Mills, Gerald Sim, Leonard Rossiter, John Standing, Alan Webb
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 39
Filmnummer 19836

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Gordyal
2017-10-21
Jag fattar inte riktigt varför inte denna film ingår i kanon. Personligen är jag inte helt såld på den, men det finns betydligt mer haussade filmer som är sämre än denna. Den har nog allt som krävs för att bli kallad klassiker - allt, utom anseende. Högkvalitativt! (8/15)
Bomkia
2016-03-18
Väldigt intressant fånglägerdrama som har sitt eget liv och sitt eget tempo. Många välspelade och tilltänkta karaktärer. Gillade speciellt James Fox. 4+
foppa99
2013-03-12
jag får väl dra till med: "Väldigt förutsägbar om man läst boken."
bubblo
2009-11-14
Intressant är att "King Rat" är inte är så mycket en hjälte eller huvudperson, mer att se som en centralgestalt. Kring honom vävs berättelse och karaktärer. Mycket sevärd film, inte käck och glad på det där romantiserande sättet (typ som Stalag17), utan mörk svettig och ångestfylld. Till skillnad mot för de flesta andra filmer från läger under andra världskriget handlar inte den här filmen om Rymning, utan mer om överlevnad, och filmen tar också upp de paradoxala och melankoliska känslor av saknad som kan uppstå vid krigets slut och det är dags att åka hem.
Midkiff
2007-09-14
Verkligen sevärd. Forbes är gud!
sporran
2006-05-15
läs boken, se filmen!
Steinman
2006-04-22
Mycket bra bok som blev en mycket bra film. Den är inte så spektakulär som andra fånglägerfilmer brukar vara, men är desto starkare. Konstigt att så få har betygsatt den.