Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Familjen Babajou


Familjen Babajou består av mamma, pappa, tre bröder och en syster. Familjen har flytt från Idi Amins diktatur i Uganda till Sverige. Året är 1979, Kiss är idolerna och syskonen Babajous liv förändras över en natt när pappa flyttar hem till Afrika och mamma bestämmer att hon och barnen stannar i det svenska välfärdssamhället. Baker Karim har skrivit manus tillsammans med sin bror Alexander och historien har en delvis självbiografisk bakgrund.


Originaltitel Familjen Babajou
Alternativ titel The Babajou Family
Regissör Baker Karim
Manus Baker Karim, Alexander Karim
Genre Mini-serie, Drama, 2000-tal
Skådespelare Alexander Karim, Stig Ossian Ericson, Zarina Musa, David Nzinga
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 45
Filmnummer 72399

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


AlbinWesley
2016-04-04
Det är väldigt imponerande hur tidsandan fångas helt perfekt utan att på något sätt ta fokus från berättelsen. Det är en välskapad miljö. Annars blir 70-tal gärna väldigt lätt för mycket, i många svenska filmexempel. Vidare är det förstås en hemskt fin skildring av en familjs kamp mot samhället. Fantastiskt välskrivna karaktärer, mångdimensionella och härliga. Det finns humor och värme så väl som en hel del mörker. Rasismen som tema kommer naturligt in, helt utan att spela någon central roll, vilket känns befriande med tanke på seriens premisser. Hantverket är därtill närmast felfritt. Jättefint.
DNZpictures
2015-04-14
En sevärd tv-serie som berör på alla olika nivåer och som även lyckas fånga 70-talet perfekt.
TantLudd
2011-12-16
Fullkomligt osentimental skildring med brilliant humor!
HerrArne
2010-02-05
Färgstark och mustig.
Sundelicious
2009-04-17
Riktigt riktigt bra! Hur man kan blanda sån rolig humor som t.ex. hur Miriam och nazistgrannen startar kampanjen "Borta bra men hemma bäst"... så absurt.... med tragiska livsöden. Fint filmat också. Hmm...kanske värd en femma...