Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Falling Down


Falling Down är historien om kontoristen som helt sonika får nog, lämnar sin bil mitt i morgonköerna och beger sig till fots genom Los Angeles. Hans färd blir en psykologisk rysare när han kommer allt närmare undergången.


Originaltitel Falling Down
Regissör Joel Schumacher
Manus Ebbe Roe Smith
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 90-tal
Skådespelare Michael Douglas, Robert Duvall, Rachel Ticotin, Barbara Hershey, Tuesday Weld, Raymond J Barry, Frederic Forrest, Michael Paul Chan, Lois Smith, DW Moffett, Steve Park, Kimberly Scott, James Keane, Macon McCalman, Richard Montoya, Bruce Beatty
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 36880
Filmnummer 47

Recensioner

Skapad 2019-12-06 av Rollywood
När den dagliga pressen blir för mycket kliver affärsmannen Bill Foster (Michael Douglas) ur sin bil mitt i en lång trafikstockning. Han bestämmer sig för att gå hem och tar inte hänsyn till n...   Läs mer »

Skapad 2019-12-04 av Stygga-Vargen
År 1993 regisserade Joel Schumacher en film med titeln Falling Down, en av 90-talets bästa filmer som dessutom kom att bli stilbildande och skapa den moderna \"man on the edge\"-genren och så här ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av BobbyPeru
Michael Douglas i en av sina bästa roller, tillsammans med den i Wall Street, som gav honom en oscar. Han spelar William \"D-Fens\" Foster, en arbetslös krigsveteran som en varm dag får nog. Han ...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2021-05-12
Helt okej film fast det var länge sedan jag såg den....
Körsbär
2021-04-30
Älskar 90 tals filmer, detta är varför. Håller sig till nuet, spelar upp historien ifrån början. Denna film är orginell och bjuder på många härliga inslag och blir även en tidskapsell, stark fyra. Nära femma.
ThePatient
2021-02-03
Den känns väldigt enkel i utförandet, men det är inte en dålig sak. Det den gör gör den bra. @Scumbaagh Nä, men sen är den här karaktären mycket annorlunda. En helylle karl, vilket man verkligen inte kan säga om taxichaffören.
filmimi
2018-10-01
Väldigt klassisk film, fet som fan ;)
Jamesa
2018-02-24
Minns att jag gillade den väldigt när det begav sig. Var nu ett tag sedan jag såg den, förtjänar och behöver en omtitt. Tills dess: 4:a.
vonadel
2017-08-26
Uj, det var ett tag sedan jag såg denna senast. Troligen inte sedan det begav sig. Minns att jag tyckte den var riktigt bra då, och det är den fortfarande. Nog inte riktigt lika bra som man tyckte då dock. Då var den väldigt nyskapande, men så känns det inte riktigt nu när man ser om den. Men, en film som gett namn till ett begrepp (Falling Down-moment), måste ändå ha något speciellt. Lite som Sliding Doors som också skapade ett uttryck. Håller med om att detta måste vara en av Douglas absolut bästa roller. Gillade även Duvall mycket. Skicklig skådis. 7/10
Stygga-Vargen
2016-09-25
En väldigt bra, välgjord och stilbildande film där Michael Douglas gör en av sina bästa roller. Filmen är både spännande, underhållande och stundvis även ganska rolig. En av 90-talets bästa filmer.
annihilat0r
2015-11-06
25/7 2011: Michael Douglas väljer en karismatisk väg genom stan för att nå sin dotters födelsedagskalas. Michael är rolig, fyndig, hård, iskall, underhållande, oberäknelig och rå. Mannen är en blandning av Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Jim Carrey och Bruce Willis. Robert Duvalls karaktär är såklart charmig, men alla hans hinder blir till slut mer frustrerande än givande. En stark skildring av en budskapsrik berättelse. Jag uppskattade upplevelsen av Falling Down mycket. Och jag hade aldrig väntat mig Michaels befriande humor, som kanske är filmens största plus. 6/11 2015: Dessvärre avslöjar min upplevelse att denna film inte riktigt har lyckats åldras med värdighet.
Bumbi78
2015-10-29
En omtitt efter många år och den är fortfarande riktigt bra. Douglas gör en insats mot samhället och Duvall gör sin sista dag - allt i ett sommarhett Los Angeles. Modern Klassiker.
Mat1az
2015-06-01
Douglas och det superba kameraarbetet är filmens två höjdpunkter. Den är lite smårolig på sina ställen. Känns ju också som att 'D-Fence' kommer undan alldeles för lätt med sin frammarch. Svag trea.
Visa äldre kommentarer »