Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Falling Angels


Systrarna Field försöker desperat att hålla samman sin familj i det sena 60-talet. Politisk väckelse och sexuell revolution ter sig avlägset när mamma sitter orörlig i tevesoffan och pappa blir mordisk på julgranen. Men när han bestämmer sig för att flytta ner familjen i skyddsrummet för en två veckor lång krigsövning är måttet rågat.


Originaltitel Falling Angels
Regissör Scott Smith
Manus Esta Spalding
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Miranda Richardson, Callum Keith Rennie, Katharine Isabelle, Kristin Adams, Monté Gagné, Mark McKinney
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 93
Filmnummer 16437

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Caltha
2011-11-16
Helt ok bidrag till den lite väl överexploaterade genren skruvad-tragikomedi-om-dysfunktionell-familj-i-sextiotalsfärgglad-villaförort.
idaho1981
2010-04-16
Hade kunnat bli hur bra som helst, men den kom inte hela vägen fram. Skådespelarna var dock grymt bra och trovärdiga.
landjorden
2009-10-02
Välspelad film men den får mig inte riktigt så engagerad som jag vill.
Jämte
2006-10-03
En stark trea trots sin dysterhet.
Illuminati
2003-11-19
Någonstans i den tidstypiska dekoren och historierna om tre systrars individuella uppvaknanden i en dysfunktionell familj går Scott Smiths film vilse. Det finns stunder då den fångar något som känns sant och riktigt om hur det är att växa upp, men det glider hela tiden ur handen med filmens skiftande fokus. Här finns flera darlings som ber om att tas bort, inte minst den lika utdragna som övertydliga återblicken till en högst privat skyddsrumsövning, som inte alls känns lika central för handlingen som Smith vill ha den till. Var för sig är systrarnas historier förvisso intressanta och välspelade, men det helhetsperspektiv och suggestiva kraft som Sofia Coppola uppnår i den tematiskt snarlika Virgin Suicides saknas här. Det blir nästan parodiskt kanadensiskt: sparsmakat, snyggt och lite stelt.
Bjönen_Plöta
2003-11-17
Juste rulle, det är lite såsigt att det är den typsiska misslyckade amerikanska familjesettingen, men annars är den bra.
Östpackarn
2003-11-15
klaustrofobisk. väldigt bra regisserat men jag saknade originalitet som skiljer den från andra liknande filmer. ice storm har sina tunga skyar och kyla, suburbia sina skruvade personer.. det handlar väl om att röra vid tabun, men när man sett ett antal sådana filmer tycks karaktärerna i Falling Angels närmare stereotyper.
jontee_man
2003-11-15
Riktigt bra film! Brukar ha tok svårt för familje dramer, men den hör var riktigt bra. Snyggt foto, bra spel, bra manus. Fint! :)