Fallet G
Van Veeterens enda olösta fall kommer upp till ytan igen när dottern till en privatdetektiv kommer och besöker honom. En våldsam hustrumördare som försvann under jord för flera år sedan verkar nu ha dykt upp med nytt namn och är inblandad i ett nytt mord. Van Veeteren har såväl professionella som personliga skäl att sätta fast honom.

Originaltitel | Fallet G |
Alternativ titel | Van Veeteren - Fallet G |
Regissör | Rickard Petrelius |
Manus | Björn Carlström, Stefan Thunberg |
Genre | Drama, Kriminalare, Mysterium, 2000-tal |
Skådespelare | Sven Wollter, Eva Rexed, Thomas Hanzon, Dag Malmberg, Nadja Weiss, Chatarina Larsson, Josef Säterhagen, Ulf Friberg, Frida Westerdahl |
Jag tycker faktiskt inte denna är så dum. Bland de bättre i serien. En trea får det bli.
Den sista filmen i serien vilket överraskande visade sig vara en besvikelse i jämförelse med de övriga filmerna här. Här får Sven Wollter alldelse för mycket utrymme från att mest varit en birollsfigur tidigare. Wollter är inte samma kraftfulla skådis han en gång var. Godkänt ska den ändå ha då den fungerar men inte som man hade hoppats. 2+
Inte speciellt bra. Helt okej rulle att slökolla på.
Ingen av dessa sex filmer når upp till samma nivå som "original-rullarna" men Fallet G är en bra avslutning på Van Veeteren-resan. Wollter har stort utrymme som han bör i denna film.
Tänk att det alltid är så mycket snö i Holland. Och att bilarna har svenska registreringsskyltar. Och att poliserna har svenska uniformer... På gränsen till etta!
Okej avslut på serien, inget märkvärdigt dock.
Van veetern serien e så jäkla överskattad. Lååååångt ifrån lika bra som beck,wallander. Värdelöst.
Dålig dialog, dåligt skådespeleri. Tänka sig.
Wollter bär upp. Jag är trött på svenska kriminalare, men det var allt lite småmysigt.
Ok men inte mer! jag hade gjort slutet annorlunda om jag haft chansen!