2.5
2.5
Fallet Amy
Den brittiske detektiven Tom Monroe får i uppdrag att utreda vad som ser ut som ett självmord. Under utredningens gång upptäcker han att den döde var helt besatt av mordet på en gammal skolkamrat vid namn Amy. Detta fall har förblivit olöst sedan 1976, men detektiv Monroe bestämmer sig för att ta reda på vad som verkligen hände den unga flickan.

Originaltitel | Class of '76 |
Alternativ titel | Monroe: Class of '76 |
Regissör | Ashley Pearce |
Manus | John Ireland |
Genre | Drama, Mysterium, Thriller, Kriminalare, Mini-serie, 2000-tal |
Skådespelare | Robert Carlyle, Daniel Mays, Claire Skinner, Robert Glenister, Sean Gallagher, Tony Haygarth, Anton Lesser, David Acton, Emma Cater, Amelia Curtis, Kevin French, Davyd Harries, Martin Herdman, Belle Hithersay, William Ilkley, Paul Ireland |
Seg och tråkig.
Segt så det förslår. Carlyle på tomgång.
Robert Carlyle är bra som vanligt, och filmen var underhållande.
Filmen var mystik, försökte förstå filmen. Mycket var mystikt. Vet egent inte vad jag ska säga om filmen.
Ingen spänning, och en fullständigt ointressant protagonist. Slutet är väl hanterat, dock, vilket räddar filmen från en etta.
Förutsägbart och lite väl många "katten i garderoben", men annars bra.
Rätt underhållande, spännande på sina ställen och knorren på slutet var hyfsat oväntat, samtidigt rätt förutsägbar.
En typisk mördajaktmysteriefilm. Mycket känns slitet, inget känns nytt, och storyn är inte fri från luckor och tveksamheter. Men jag gillar verkligen stämningen, och tråkigt blir det aldrig. En svag trea.
Carlyle är bra som oftast men hela produktionen känns rätt tafflig. Övertydlig i sitt bildspråk till den grad att man stör sig på det...
njä.