2.4

F/X - Dödlig effekt

Rollie Tyler gör specialeffekter på film. Polisen ber honom om hjälp med att iscensätta ett mord på ett vittne, så att vittnet får leva till rättegången... Snart inser Rollie att han själv är en måltavla.

Originaltitel F/X
Alternativ titel Murder by Illusion
Regissör Robert Mandel
Manus Robert T Megginson, Gregory Fleeman
Genre Action, Kriminalare, Thriller, 80-tal
Skådespelare Bryan Brown, Brian Dennehy, Jerry Orbach, Cliff de Young, Diane Venora, Mason Adams, Joe Grifasi, Martha Gehman, Roscoe Orman, Tom Noonan

Skapad 2019-11-09 av Rollywood
Lågbudgetaction i sann 80-talsanda om en mordhistoria på ett maffiavittne. Ytlig och enkel stil utan några speciella karaktäristiska drag i handlingen. Roland Tyler har vigt sitt liv åt att gör...   Läs mer »

Starkbröl
2022-01-19
Knapp, knapp trea. Var säkert lite cool när den kom, men är ganska fånig nuförtiden.
Rele
2017-07-11
En dålig film. Ett par duktiga skådespelare, dålig manus och svag regi gör att mitt betyg blir en svag tvåa.
jopjop
2017-06-21
Inte så dum faktiskt, annorlunda. Härliga NY-miljöer. Underbara färger.

2017-06-21
Underholdene film om enn ikke troverdig. En del B scener.
haajen
2017-06-20
Seg och manuset läcker som ett såll, visst nostalgivärde finns men på det stora hela försumbar.
chris_lambert_
2017-01-04
Trevlig standardthriller med lagom ansträngd humor och 80-talsmusik.
Gigi1943
2015-01-16
Dennehy är alltid bra (men hans frissa?? Hm...), Håller med om att dörrmonstret var lite kul Hyfsad underhållande utan att vara nåt mästerverk.
Supernaut
2014-11-20
Småcharmig spänningsfilm. Inget minnesvärt men småtrevlig.
2014-11-14
En film som jag som liten i hemlighet fick låna av min några år äldre granne och jag älskade filmen. Idag gillar jag den fortfarande. Effekterna är välgjorda men knappast imponerande. Däremot har filmen ett bra tempo, intressant förlopp, bra stunts och slagsmål, en del rysningar och en oförutsägbar handling. Välspelat av Brown, Dennehy och Orbach.
GrandMaster_E
2013-12-29
Bra början men när Bryan Brown goes ensam hemma blir det lite löjligt.