Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Eyes Wide Shut


En ödesdiger vinternatt i New York ger sig Dr William "Bill" Harford ut på en erotisk utflykt som kan komma att hota hans äktenskap. En utflykt där han även riskerar att bli inblandad i en obehaglig mordhistoria. Allt detta till följd av att hans fru bekänt att hon vid ett tillfälle åtrått en annan man. Berättelsen sveper över känslor som tvivel, rädsla, självinsikt och försoning.


Originaltitel Eyes Wide Shut
Regissör Stanley Kubrick
Manus Stanley Kubrick, Frederic Raphael
Genre Drama, Thriller, Mysterium, 90-tal
Skådespelare Tom Cruise, Nicole Kidman, Sydney Pollack, Madison Eginton, Marie Richardson, Todd Field, Rade Serbedzija, Leon Vitali, Vinessa Shaw, Alan Cumming, Leelee Sobieski, Sky du Mont, Julienne Davis, Thomas Gibson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 16777
Filmnummer 127

Recensioner

Skapad 2019-12-18 av BobbyPeru
Stanley Kubricks allra sista film må inte vara hans bästa, men en av hans mest underskattade filmer. Den handlar om paret Bill och Alice Harford, spelade av dåvarande paret Tom Cruise & Nicole Kid...   Läs mer »

Skapad 2019-12-18 av dirtypoison
Eyes Wide Shut är en erotisk thriller och är Stanley Kubricks sista film. Han dog bara några dagar efter att den släpptes. Eyes Wide Shut cirkulerar runt Dr. William Harfords (Tom Cruise) och han...   Läs mer »

Kommentarer


fisk0
2024-03-27
Fotot är verkligen snyggt, och situationerna är väl i grunden intressanta, men tycker verkligen inte att dialogen var något vidare. Även om man inte kunde säga "fuck" med den här frekvensen innan nittiotalet så känns de flesta replikerna klyschiga. Det är kanske ett medvetet drag för att bygga på obehaget, men scenerna känns även frustrerande långa. Som sagt finns det nog en tanke bakom det, men tycker inte det fungerade i praktiken. En stark trea kan den få.
andersg
2024-02-23
Allt är konstigt och laddat. Mest tycker jag den är dryg, samtidigt har den någon fantastisk finess i att bara toucha och låta tittaren fylla i tomrummen, lite Hemingway-aktigt.
Rai
2021-08-11
Hey, denna film är ju rätt underhållande...
dudson
2021-02-19
Konstnärlig film javisst. Kubrick ger tittaren ledtrådar som alltid i sina skapelser. Detta var då inget för mig då jag har svårt för Kidman och hela upplägget/. Cruise däremot är som vanligt stabil i allt han gör.
LukeSkywalker
2018-02-13
Perfektion

2017-12-20
Det første som slår meg med denne filmen er at Nicole ikke kan spille ruspåvirket på en troverdig måte. Tom er stabil som vanlig. Filmen har mange kvaliteter men også mange mangler. Men bitvis spennende og klart severt -4.
Nalleman
2017-12-17
Sjukt överreklamerad film!
92axha10
2017-09-23
Den här filmen har så många lager att den är svår att fånga direkt. Jag kan förstå att folk inte gillar den men kan lika mycket förstå dem som gillar den. Ämnet den berör är däremot intressant och den surrealistiska stämningen gör att det hela känns som en dröm.

2017-09-08
Jag kan inte ge denna film lägre betyg än 3 i och med att det är Kubrick. Jag vill ge den ett högre betyg men det är omöjligt då den talanglösa nollan Tom Cruise som inte vet ett dyft om skådespeleri har huvudrollen.
schramm
2016-12-26
Som julfesterna på mitt jobb. Fast med mer dekadens och mindre booth-calls mitt i natten.
Visa äldre kommentarer »