Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile


Historien om den välkände seriemördaren Ted Bundy, berättat från hans flickvän Elizabeth Kloepfers perspektiv, som i många år vägrade tro att han var en seriemördare.


Originaltitel Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile
Regissör Joe Berlinger
Manus Michael Werwie
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Zac Efron, Lily Collins, Kaya Scodelario, Jeffrey Donovan, Angela Sarafyan, Dylan Baker, Brian Geraghty, Terry Kinney, Haley Joel Osment, James Hetfield, Grace Victoria Cox, Jim Parsons, John Malkovich, Alan B Jones, Forba Shepherd, Ryan Wesley Gilreath
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 421
Filmnummer 132829

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Sheepy
2023-11-06
Relativt spännande biografi/thriller som ger ett mer personligt porträtt av Ted Bundy (Zac Efron) och hans flickvän Liz Kendall (Lily Collins). Där det annars är ett vanligt grepp att frossa i de groteska våldsdåden är denna film i stället väldigt nedtonad. Zac Efron är mycket bra som Ted Bundy och gestaltar trovärdigt både hans obehagliga och intelligenta/charmerande sida. Då filmen väljer att återskapa verkliga scener i detalj är det däremot synd att vissa scener är helt uppdiktade (till exempel hans erkännande till flickvännen).
Krantzylvania
2023-01-30
noll spänning. jag känner nollför karaktärerna. Som så många andra filmer lider den av att den berättas genom nyhetsklipp. "Ted Bundy was om the run for six days before he was caught again. " Varför inte visa det istället för att en nyhetsuppläsare verättar det
PeterTheW
2022-10-09
Intressant och välspelad.
Zebulonm
2021-02-03
Den är okey men är inte i närheten av The deliberate stranger med Marc Harmon som Bundy.
Andreas_
2020-07-06
Helt okej film igen av Netflix egen producerade filmskola, denna gång en biografi film om den ökände seriemördaren Ted Bundy och det är väldigt välspelat av Zac Efron som just Ted Bundy, han förtjänar en oscar för sin prestation men utöver det så är det inte riktigt vad jag hade väntat mig, filmen fokuserar egentligen inte kring morden eller ens polisförhören osv utan mer ur hans så kallade sambos synvinkel, hur hon har uppfattat hela hans historia kan man säga och därför får man egentligen inte några riktiga svar, det känns nästan som att Ted Bundy är oskyldig och döms på väldigt få och bristande bevis och på det sättet tycker jag att film är sämre än jag trodde, för en som inte sett någon dokumentär eller läst mycket om Ted Bundy så tycker jag att han uppfattas som oskyldig och felaktigt dömd i filmen och det gör inte filmen någon rättvisa, hade varit bättre om man fått se den ur en polismans ögon och berättelser, såvida inte filmen vill få en att tvivla förstås, vilket jag faktiskt började göra, men filmen är inte tråkig och inte meningslös utan väldigt intressant och spännande hela vägen, fram tills slutet då man känner sig omättad på brist av riktiga svar och framlagda bevis, hursomhelst, Efron gör filmen och tack vare honom så blir betyget ändå en stark 3:a istället för en 2:a, men sökandet efter en riktig superfilm av Netflix fortsätter.
Hengman
2020-06-06
Tråkig och meningslös
JPerlie
2020-04-12
Bra cast och välgjord. Jag var nyfiken på vinklar man inte fick se men uppskattade idéen av att endast porträttera det utifrån. På så vis fick man tvivla fram och tillbaka. Ibland kändes det inte helt säkert vilket jag gillade, det höll mig intresserad. Lily Collins gjorde ett suveränt jobb och Efron var oklanderlig. Det var även intressant att se klipp från intervjuer och rätten där man jämför klipp från filmen. Bättre än annat jag sett på länge.
myslas
2019-12-21
Jag får nästan huvudvärk av alla konstanta klipp som mest gör det här till en enda röra.
menschenfeind
2019-10-19
Intetsägande och tonalt förvirrad, med träig Efron.
karlmats
2019-08-09
Efron har lämnat High School Musical bakom sig det är då ett som är säkert. Biografier är inte riktigt min gren och även om den här är välgjord och kanske inte tar sig allt för mycket friheter med verkligheten kan jag ändå önska att man fått lite mer inblick i Bundys psyke än vad den här filmen erbjuder. Collins och Efron gör vad de kan, men det blir ändå bara en hyfsat stark 2a.
Visa äldre kommentarer »