Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Ex Machina


Den 24-årige begåvade dataprogrammeraren Caleb vinner första priset i en tävling på sin arbetsplats om att tillbringa en vecka i en avsides belägen lyxvilla. Villan ägs av företagets grundare, Nathan, som även bor och arbetar där. På plats möter han ett projekt som Nathan uppfunnit - en vacker kvinnlig robot - och inser att även han är del i ett experiment.


Originaltitel Ex Machina
Regissör Alex Garland
Manus Alex Garland
Genre Drama, Thriller, Science Fiction, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Domhnall Gleeson, Oscar Isaac, Alicia Vikander, Corey Johnson, Sonoya Mizuno, Claire Selby, Symara A Templeman, Gana Bayarsaikhan, Tiffany Pisani, Elina Alminas
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3988
Filmnummer 112282

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av Martin_Sj
Ex Machina är Alex Garlands regidebut. Tidigare har han bl.a. skrivit manus till den lyckade postapokalyptiska skräckfilmen 28 dagar senare. Regissören har noggrant valt ut miljöer och scenografi ...   Läs mer »

Kommentarer


Rele
2021-05-21
En annorlunda Science Fiction. Regin och manuset var inte högsta klass. Vikander och Gleeson gjorde bra prestationer. Mitt betyg blir en svag trea.
cedmoy
2020-09-20
Änteligen tog jag mig igenom denhär filmen. Jag började titta på denna första gången för åratal sen, trodde den skulle vara bra. Jag ansträngde mig verkligen. Den försöker ställa frågor på nåt sätt och vara smart, men är mest bara tråkig (med inslag av snyggt och halvspänning). Man måste liksom känna något för någon karaktär och i slutändan uppleva liksom att filmen ger en något - på nåt sätt. Tyvärr, det går inte - jag har försökt. Känner mig lite lurad men det är ju inte filmens fel. Kanske det är jag som är dum i huvet.
92axha10
2019-02-27
Extremt välgjord film som ställer flera svåra frågor om vad som är levande, mänsklighet och intelligens
TimBuckley
2018-12-15
(rek 4a) Alicia Vikander har alltid varit en blek tvåplus skådespelare av de slag som aldrig är vare sig bra eller dålig. Så att spela en känslolös android passar henne bra. Filmen hade mått bra av mer dialog. Filmens andra halva blir dock ganska bra till sist. Filmen \\'Her\\' känns rekommendabel för den som vill se mer AI.
setterwall
2018-12-14
Börjar förstå hypen över Alicia. Vilket skådespeleri!
HerrNenne
2018-12-09
Den är fantastiskt snygg. Hade velat gå ännu mer på djupet, men frågan är om den hade lyckats vara lika rättfram och bra då. Hade föredragit om karaktärerna var skrivna lite annorlunda ibland.
JD
2018-11-11
För den som får ångest av att slänga bort tio timmar av sitt liv på Westworld säsong 1 är det här ett minimalistiskt substitut. Samma tema och i stort sett samma historia. Snyggt, men jag har lite svårt för skådespelare (Isaac) som spelar självbelåtna ”dudes” på ett självbelåtet ”dudeigt” sätt. Dessutom lite tröttsamt att androidgenren alltid tycker sig ha carte blanche för att dregla och åter dregla över nakna kvinnokroppar. De är ju bara robotar så full frontal nudity är väl helt ok?
ellisario
2018-07-04
Existentiellt skitsnack.
paninaro
2018-03-19
Var ett tag sedan jag såg den. Snygg, lite intetsägande i efterhand.
Bozze80
2018-02-24
Älskar den minimalistiska designen, smarta manuset, insatserna av skådespelarna och den fullkomligt lysande sista tredjedelen! Kul med en udda sci-fi film utan massa action.
Visa äldre kommentarer »