Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Evil Eye


En amerikansk sekreterare på besök i Rom blir vittne till ett i en serie av kvinnomord. Intrigen tätnar och kvinnan får hjälp av en läkare att nysta upp de hårt hoptvinnade trådarna.


Originaltitel La ragazza che sapeva troppo
Alternativ titel The Girl Who Knew Too Much
Regissör Mario Bava
Manus Eliana De Sabata, Enzo Corbucci, Mino Guerrini, Franco Prosperi, Ennio De Concini, Mario Bava
Genre Mysterium, Thriller, Skräck, 60-tal
Skådespelare John Saxon, Leticia Roman, Valentina Cortese, Robert Buchanan, Dante di Paolo, Gianni di Benedetto
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 152
Filmnummer 5453

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Raimo_1985
2018-02-13
Den tredje Bava jag ser, börjar fatta på riktigt att det här det här med fotot och att få saker att se väldigt snyggt, tilltalande och minnesvärt ut som är Bavas signum. Som film betyder inte den här så mycket för mig men den är bra om än lite rörig, men att jag inte riktigt hänger med beror nog mer på mig än på själva filmen. Filmen är även ganska rolig och jag skrattar flera gånger, men den slår inte över och blir jönsig och tramsig. Det här är också filmen som får mig att komma fram till att jag gillar John Saxon.
Krille80
2017-08-05
La ragazza che sapeva troppo är en väldigt snygg svart-vit film som ger oss ett mordmysterium med spänning och massor av atmosfär. Har man sett sin Hitchcock så kommer man känna igen sig och njuta av det visuella. Leticia Roman och John Saxon är sevärda. Hur filmen berättas är dock inte klockrent och ibland tappar jag fokus, ett fokus som då istället ligger på filmens som sagt visuella attraktion med sin fantastiska ljussättning. Filmen lockar mig dock att utforska giallo-genren mer utanför Argentos skapelser. 3+
niebaotan
2015-12-11
Mario Bava gor ett mycket trivsamt giallo/mysterium med tydliga Hitchcock referenser. Det svartvita fotot ar urlackert, Leticia Roman och en ung John Saxon ar bra i respektive roller och historien (trots en del logiska luckor) lagom spannande. Farligt nara en 4a det har.
Fuzzy
2015-02-05
Smart, snygg, sval och spännande. En av Bavas bästa helt klart!
karlmats
2013-03-18
Min första giallo och jag blev positivt överraskad. Storyn är inte mycket att hänga i julgranen men jag misstänker att tanken mer är att njuta av de snygga miljöerna och atmosfären som faktiskt stundtals är riktigt tät. Roman gör ett bra jobb i huvudrollen men jag kan inte riktigt komma över vilken dolme John Saxons karaktär är. Att han ska springa runt och tokragga på henne mitt i mordhistorien känns sådär och när han säger att det viktigaste är att hon bara måste fokusera på honom istället vill man ju mest klappa till honom. De logiska luckorna haglar men som sagt storyn är kanske inte det viktigaste. Kul med killen som hittar en medvetslös kvinna på gatan en morgon och försöker väcka henne med sin fickplunta, är det en normal reaktion? Marijuanascenerna i början och slutet är också så absurda att de blir roliga. En stark 2a, och jag känner att genren har mer att bjuda på.

2012-03-11
riktigt trevlig film. påminde om repulsion men inte så tråkig. min ända invändning är att jag inte riktigt var med i handlingen, filmen var för trevlig och behaglig kanske, så jag tappade fokus på handlingen emellanåt.
dudson
2011-10-26
Vacker&stilren samt en tidig giallo där bava fick visa hur man gjorde mästerverk...
Bumbi78
2011-09-25
Stiligt och smakfullt av Bava i vad som kan vara den första renodlade giallon med tvist och allt. En rejäl mordhistoria med fina drag av noir och lite komik. Ledmotivet fick det dock att ringa i mina öron.
Sibiria
2010-12-12
Inte för att en Giallofilm måste vara logisk men tjejen här tar alla pris i tävlingen om hur märkliga val man kan göra när man bevittnat ett mord.
schramm
2009-03-23
Bava uppfinner giallon och gör det på ett av de finaste sätten någonsin. Läckert foto, spännande historia och faktiskt än idag rätt överaskande. Mycket bra!
Visa äldre kommentarer »