Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Evil Dead II


Ash, den ende överlevande bland ungdomarna som åkte till den mystiska stugan försöker nu ta sig därifrån. Men det visar sig att på den enda väg därifrån han vet om har bron rasat ihop. Han tvingas plågsamt nog tillbaka till stugan. Där börjar åter konstiga saker att hända. Döda kroppar vaknar åter till liv.


Originaltitel Evil Dead II
Alternativ titel Evil Dead 2: Dead by Dawn
Regissör Sam Raimi
Manus Sam Raimi, Scott Spiegel
Genre Komedi, Thriller, Skräck, Fantasy, 80-tal
Skådespelare Bruce Campbell, Sarah Berry, Dan Hicks, Kassie Wesley DePaiva, Ted Raimi, Denise Bixler, Richard Domeier, John Peakes, Lou Hancock
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4746
Filmnummer 4904

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av MarathonNight
Efter att ha sett del ett i trilogin och överröst Sam Raimis vänner och bekanta med förbannelser, hans tandläkare, hans dörrförsäljare, hans lågstadielärare och inte minst han själv, var mi...   Läs mer »

Skapad 2019-11-16 av Stygga-Vargen
Regissören Sam Raimi har en lång rad bra filmer i bagaget nu och år 1981 regisserade han Evil Dead, som både är en riktig klassiker och en av de bästa splatterfilmerna som någonsin gjorts och d...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av TheRest
Evil Dead 2 börjar exakt där ettan slutar, ja verkligen exakt, eller först är det egentligen en mini-remake på 8 minuter av de viktigaste händelserna i ettan men efter det att Ash (Bruce Campbel...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av Hanjarr
Evil Dead 2 är den typen av film som lyckas med att både vara otäck och rolig på samma gång. Ena sekunden sitter tittaren som på nålar och i nästa utbrister man i skratt till förmån för fil...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av
Evil Dead II är en remake på första Evil Dead fast här har man till väldigt stor del tagit bort skräcken och ersatt med en massa humor istället, det som kunde blivit en jävla kalkon av resulta...   Läs mer »

Kommentarer


Stygga-Vargen
2017-08-19
Skön rulle!
MaxMackan
2016-10-09
Är frestad att höja till en femma bara för hur mycket av ett kärleksbrev till filmkonsten den är. Varenda klassiskt trick används till perfektion och många klassiska genrer som stumfilms-slapstick likaså. Bruce Campbell när han slåss med sin egen hand är överjordiskt bra fysisk komik.Raimi lyckas få in allt i samma film och göra allt med mästerlig touch.
Hypostas
2016-05-09
Bättre än ettan, men inte lika rolig som trean.
Zero75
2016-03-01
Ettan mer atmosfärisk och hade en finare balans mellan svart humor och skräck. Denna mer buskis. Men fint med snabbspolningen av vad som hände i ettan, med så många tydliga minnesfel, det förstärker min känsla av att allt egentligen bara sker i hans förvirrade huvud. När jag ser det så, att han egentligen är en psykotisk massmördare som dödar alla sina vänner i tron att de är zombies, tycker jag ändå filmen blir ganska spännande.
Tsurugi
2016-02-23
Bättre än första filmen. Svag fyra.
pampj
2016-02-03
Väldigt, väldigt rolig. Bruce Campbell gör en fantastisk insats. Att lyckas göra en övertygande insats som två olika roller med en och samma kropp samtidigt är imponerande. Den fullständiga överdriften med blod som sprutar ut överallt sätter pricken över i.
Sawatdeedrama
2015-12-13
En otroligt flummig film med specialeffekter utan dess like, men ack så klockren den är! Ser just nu på Ash vs. Evil Dead, så uppskattade nog filmen extra mycket tack var det serien.
sven_usling
2015-09-02
Genial film!
Darkclown27
2015-08-09
Min favorit av Evil Dead filmerna. Fullkomligt fenomenal
HugePackage
2015-03-23
ahahahhahaha
Visa äldre kommentarer »