Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Evil Dead


Fem vänner åker till en avlägsen stuga där de ska vistas i några dagar. Efter en liten rundtur i huset hittar de en bok och en bandspelare. Boken är de Dödas Bok, och i bandspelaren sitter ett band med en översättning av en bit från boken. Ramsan har magiska krafter och väcker upp de onda krafter som finns i skogen... Då en av vännerna försvunnit i skogen och sedan kommit tillbaka får de andra bevittna en förändring: Flickan förvandlas till en zombie och vill döda de andra... Och utanför väntar de onda krafterna.


Originaltitel The Evil Dead
Alternativ titel Sam Raimi's The Evil Dead
Regissör Sam Raimi
Manus Sam Raimi
Genre Thriller, Skräck, Fantasy, 80-tal
Skådespelare Bruce Campbell, Ellen Sandweiss, Richard DeManincor, Betsy Baker, Theresa Tilly
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7915
Filmnummer 3031

Recensioner

Skapad 2019-12-11 av MarathonNight
Detta är historien om fem korkade ungdomar, en halvrutten stuga i skogen, en gammal bandspelare, en arbetslös ler-designer och en pilsk demon. Även då huvudpersonen inte är direkt dålig i sin r...   Läs mer »

Skapad 2019-12-04 av krufo
Det finns filmer som oberoende av utgivningsår och genre är eviga klassiker eller milstolpar. Filmer som Starwars, Sagan om Ringen och Clockwork Orange men också mer omdiskuterade filmer som Sälls...   Läs mer »

Skapad 2019-12-04 av Stygga-Vargen
Under tonåren gick jag igenom en skräckperiod där jag i princip bara tittade på skräck. Det slank in lite annat ibland också men jag hade faktiskt väldigt svårt för andra genrer än just skr...   Läs mer »

Skapad 2019-11-22 av Ondskapt
Ash, hans flickvän och tre andra ungdomar åker ut till en stuga belägen långt ute i skogen. I stugans källare hittar de en bandspelare som de tar med sig upp. De spelar upp bandet som finns och b...   Läs mer »

Skapad 2019-11-16 av
Åh underbara Evil Dead, jag minns första gången jag såg den, det var på SVT 1 nån gång under 2004, jag älskade den då, tyvärr dröjde det länge innan jag fick chansen att avnjuta den igen m...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av TheRest
Evil Dead är skriven och regisserad av Sam Raimi och handlar om fem ungdomar som åker till en ensam stuga som de har hyrt. Men innan de knappt kommit in till stugan så hörs mystiska ljud från kä...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av
Jag vet inte om det var medvetet från Raimis sida men den här filmen får mig att tänka på Wendigo, en mytisk våldsam varelse som lär hålla till i de norra skogarna i USA och Kanada och ger sig...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av FreddyKrueger
Evil Dead är enligt många en klassiker bland skräck och de flesta säger att man måste ha sett den. Jag tycker att filmen inte lever upp till det rykte den har om att den är bäst och att den är...   Läs mer »

Kommentarer


apelsin
2021-02-13
Såg denna på VHS under 90talet, en hel kvart var bortklippt och det märktes tydligt, tyckte inte den var så värst bra, men ville göra ett nytt försök när jag fick tag i den oklippta förra året, visst den var väl sådär, men fortfarande tycker jag absolut att tvåan och trean är mycket bättre.
päronanton
2020-05-21
Riktigt bra! För att ha så många år på nacken så är den riktigt bra gjord! En skräck klassiker!
MaxMackan
2016-10-07
Det är svårt att inte imponeras av hur de får till den här splatterrullen med ingenting. Innovativ, lagom mycket glimt i ögat och lek med klichéer. Och sjuka mängder blod.
Dele
2016-09-21
Charmig och entusiastiskt genomförd lågbudgetskräckis.
Stygga-Vargen
2016-08-13
Klassiker! En av de bästa splatterfilmerna någonsin!
Tsurugi
2016-02-22
Eftersom jag inte är en Evil Dead hipster så föredrar jag "remaken". Mer eller mindre en 80-tals medelslasher/skräck på låg budget. Komplett med fula effekter och uselt skådespeleri. Trots allt detta och till viss del på grund av det så har den sin charm och är klart sevärd.

2015-06-13
Världens kanske bästa skräckfilm, ett fulländat mästerverk!
Råtta
2015-06-04
Första halvan av filmen är sämst. Alltså verkligen sämst. (överflödig och absurd våldtäktsscen, för att inte tala om skådespelet....) Men sen när den väl kommer igång så blir den helt underbart campy och typ lika bra som den var dålig. Känner mig lite kluven.
Krille80
2014-11-23
Jag är inte mycket för skräck men detta är så mycket mer än skräck....Det är lågbudget, uppfinningsrikt, underhållande, väldigt blodigt och en härligt speciell filmupplevelse. Jag kan bara följa i den kör som säger att detta är en film man ska ha sett. En riktig kultfilm....3+
Hitschmidt
2014-10-25
Det är ju lite obehagligt...
Visa äldre kommentarer »