Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Everest


En grupp bergsklättrare stöter på problem i form av en kraftig snöstorm när de skall bestiga Mount Everest.


Originaltitel Everest
Regissör Baltasar Kormákur
Manus William Nicholson, Simon Beaufoy
Genre Drama, Thriller, Äventyr, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Jason Clarke, Josh Brolin, Jake Gyllenhaal, John Hawkes, Sam Worthington, Keira Knightley, Robin Wright, Michael Kelly, Emily Watson, Martin Henderson, Ingvar Eggert Sigurðsson, Vanessa Kirby, Elizabeth Debicki, Naoko Mori, Clive Standen, Thomas M Wright
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1568
Filmnummer 111773

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av Jules4893
Everest är rå, kall och fysisk. Den känns trovärdig och lever upp till mina förväntningar. Filmens 121 minuter känns ungefär som 90 och det är spännande rakt igenom. Kanske är det just att ...   Läs mer »

Kommentarer


Rune2000
2023-01-03
En välgjord och spännande film med stark rollista. Jag kände inte till historien på förhand och blev därmed positivt överraskad. Enda möjliga kritiken är att det inte är alltid lätt att se vem som är vem i scenerna med mycket oväder.
Andreas_
2022-11-20
Bra biografi om en av alla klättringsexpeditioner upp till toppen av berget Everest, just denna händelse är från 1996 medan filmen är gjord 2015 och det är riktigt snyggt filmat, suveränt foto och många bra skådespelare med, nu har jag dock hört att historien inte är riktigt hundraprocentigt verklighetstrogen, utan att filmen är baserad på en verklig händelse men med ett manus som tillför lite egna grejer och ändrar på andra saker som personligheter och vad allt som gick snett berodde på osv, i filmen får suveräna skådisen Josh Brolins karaktär lite av skulden för att allt gick snett men i verkligheten så var det inte han som var problemet, filmen är som sagt dock bra gjord och mycket spännande och alla skådisar med, även dom okända är väldigt bra men bristen på att få lära känna dessa personligheter gör att man inte bryr sig lika mycket och det drar ner betyget, sen så skulle man ha sett denna på bio i en 3D IMAX salong för att verkligen få den äkta känslan av hur eländigt det var där uppe på berget istället för att tyvärr se den hemma i tv soffan på en mindre tv apparat, så det är inte filmens fel utan det är mer att vissa filmer gör sig helt klart mycket bättre på bio och detta är en sådan film, kan tänka mig att betyget hade ökat avsevärt om man sett denna i en IMAX salong, hursomhelst så är det ändå bra och som sagt mycket välspelat, Jason Clarke, Josh Brolin, Jake Gyllenhaal, John Hawkes, Sam Worthington, Keira Knightley, Robin Wright, Emily Watson som är dom större namnen i filmen är alla oerhört bra, så filmens betyg blir en stark 3:a men hade nog som sagt blivit högre om man sett den på bio men ändå helt klart värd att se.
Murvel48
2021-12-30
Jäkligt spännande trots att jag visste precis hur det skulle gå.
sodomiten
2021-10-17
Snyggt foto och bra skådespelare. Men det som jag inte kan låta bli att tycka är att de här människorna som bestiger berget faktiskt får skylla sig själva. Om de nu lyckades nå toppen som det verkar, så gick deras stora dröm åtminstonde i uppfyllelse.
F-M-J
2021-05-14
Min typ av film: gone wrong. Misslyckad dramaturgi som håller filmen statisk och platt.
Hanness
2021-05-11
Jag ger den en stark 2a då den inte helt når upp till en 3a.
Starkbröl
2021-05-07
Tillför absolut inget nytt för de som känner till historien, även om filmen är välspelad.
apelsin
2021-04-20
Ganska långtråkig första halva men sen lyfter filmen och hamnar sådär på gränsen mellan tvåa och trea.
Afflicter
2021-04-05
Man får intrycket att Krakauer görs till åtlöje medan Boukreev framställs som någon typ av hjälte trots att det var hans beslut att inte ta med syrgas som sannolikt orsakade tragedin.
dudson
2021-04-02
Schysst klättrar film. Men vad vissa av karaktärerna gjorde där uppe är fan en gåta? Då spec/ Josh Brolin, gubb-tjyven hade ju typ alla krämpor som finns. Dom som stack ut i handlingen var verkligen Jason Clark & Jack Gyllenhaal. Ingen film man ser om direkt. Men vill man frysa och lida med dom inblandade så är denna att Rekka! 2+
Visa äldre kommentarer »