2.5
2.5
The Swedish Theory of Love
Våren 1972 samlas en grupp politiker för att skapa en ny vision för Sveriges framtid. Man beslutar att med hjälp av ett antal nya institutioner försöka skapa "Ett samhälle av oberoende individer". Fyrtio år senare undersöker The Swedish Theory of Love resultatet.
Originaltitel | The Swedish Theory of Love |
Alternativ titel | Ett samhälle av oberoende individer |
Regissör | Erik Gandini |
Manus | Erik Gandini |
Genre | Dokumentär, 2010-tal |
Filmnummer | 119591 |
En utmärkt skildring änglsigheten som bor längst in i den svenska folksjälen.
Dokumentär?
Jag klarade inte av att se den med kritiska ögon, den var så tråkig att jag fick fantisera en egen roligare handling....nu väntar jag på uppföljaren!
Trångsynt, monotomt, extrema exempel och ingen direkt analys. Se den med MYCKET kritiska ögon!
Hur kan denna ha gått på bio? Den kvalar ju knappt in på Kunskapskanalen.
Tendentiöst och sentimentalt. Ämnet är någorlunda intressant, men analysen saknas helt och filmen varken ställer några rimliga frågor eller ger oss några intressanta svar.
Inte speciellt djuplodande men ändå hyfsat intressant.
En del saker som jag tror filmen vill säga håller jag inte alls med om. Men det hindrar inte filmen från att vara tankeväckande, slå an en skön balans mellan tragik och komik, och ha grymt bra produktion.
Filmen driver typ tesen att den svenska statssocialismen gjorde människor så individualistiska att de tappade bort förutsättningarna för socialism. Börjar intressant men glider snart in i en hipstrighet och exotism som äcklar mig. Högstadienivå på diskussion och budskap; seriös produktion ovanpå det. För oprecis för att nå upp till "propaganda".
Värdelöst. Kunde man inte ha intervjuat några etiopiska familjer istället för ett gäng hippies å en utländsk läkare? Vad ville regissörerna med detta?