Ett litet mirakel - Simon Birch

Simon Birch är en charmig och mycket gripande berättelse om svårigheten med att vara annorlunda och om styrkan i en sann och varaktig vänskap. När Simon Birch föddes var han lika liten som en knuten näve. Läkarna gav honom inte stora chanser att överleva, men Simon överraskade med sin starka livsgnista. Han blev äldre, men inte så speciellt mycket större. Simon Birch är en liten avvikande pojke vars trygghet i tillvaron är en stark vänskap med den faderlöse kamraten Joe. Tillsammans söker de svaren på sina livsgåtor.

Originaltitel Simon Birch
Regissör Mark Steven Johnson
Manus Mark Steven Johnson
Genre Drama, Komedi, 90-tal
Skådespelare Ashley Judd, Oliver Platt, Ian Michael Smith, Joseph Mazzello, David Strathairn, Dana Ivey, Jim Carrey, Sam Morton, Sumela Kay, Cecilley Carroll

Skapad 2019-11-10 av rikirock

2017-12-09
Nja, den här är inge vidare....
2016-11-26
Väldigt gripande och välspelat drama.
emmalona
2012-09-02
Väldigt fin och rörande film. Älskar ungens attityd och logiska inställning till allt.

2011-09-26
Det blir lite sockrigt men den har ju något att förmedla trots allt.

2009-09-13
Fattar inte varför den här filmen inte fått bättre betyg än vad den fått. Den är kanon! Bra skådespelare, bra handling och rikitg härlig.
FilmGuden
2009-06-11
Fin och bitvis väldigt sorglig. Men präktig, typisk. Som måste slänga in någon farssekvens, för att lyfta upp stämningen för familjen. Men underbart skådespel av bla Oliver Platt och Joseph Mazzello.
nestle
2009-04-14
Sorgligt att det finns folk som sätter en etta på den här filmen. Den har ett tydligt budskap om att tro är viktigt för människan och att tro inte har någon åldersgräns, eller andra restriktioner. Detta var bara ett av många budskap i denna film. Stabil 4a.
Defloration
2008-10-12
Skolmiljöer kan förstöra alla filmer.
ronnyw
2008-07-09
Om jag minns rätt så var denna film väldigt sorglig.
Mareld
2008-07-05
Början på handlingsbeskrivningen är fabulös.