Ett hundliv

Den ständigt arbetssökande lille luffaren hittar en vän i hunden Scraps som blir hans följeslagare genom stadens glädjekvarter.

Originaltitel A Dog's Life
Regissör Charles Chaplin
Manus Charles Chaplin
Genre Komedi, Stumfilm, Kortfilm, 10-tal
Skådespelare Charles Chaplin, Henry Bergman, Syd Chaplin, Edna Purviance

myslas
2019-04-16
Tidvis riktigt kul och hunden är ju gullig men inte en av Chaplins bästa.
GinNTonic
2015-02-01
Ett par riktigt bra scener, snudd på fyra i betyg.
Dele
2014-06-15
Trovärdigheten kring kärlekshistorien är väl sådär, men Chaplin har en fantastisk blick för situationskomik och här finns flertalet riktiga pärlor. Dessutom så har han ett varmt hjärta som förser sina historier med värme och värde. En fin detalj att titeln också innesluter flera av karaktärerna.
Werim
2014-04-01
Det börjar ta sig. En komisk film trots Chaplins eländiga roll som uteliggare. En svag 3a.
KimEkberg
2012-04-27
mycket är mycket roligt, men lite är lite roligt
Astrojacob
2010-10-24
Humor förknippar nog alla Chaplin med. Vad man inte tänker på är att hans största verk ofta är tragiska dramer om elände, fattigdom och olycklig kärlek. I denna börjar man se konturerna av hans senare storverk. Bara hundarna är värda en Fyra.
the-godfather
2009-08-26
Den här hade en del roliga scener som till exempel när han lurar tjuvarna på restaurangen eller när han jagas av polisen och han rullar under staketet eller när han blev jagad av hundarna. tyckte att den var mycket bättre än mina förväntningar+att den var rolig så mitt betyg blir en fyra på denna chaplin klassiker och ändå är det långtifrån från hans bästa. Har nu sett ungefär 30 filmer med chaplin så jag har cirka 59 filmer kvar vilket jäkla jobb men det måste göras. Mvh the godfather
Ajjen
2006-10-07
Flera godbitar... som sagt: inte bäst, men bra!
Kubrick
2005-11-11
Skön.
muschii
2005-08-16
Ett antal riktigt roliga partier, till exempel scenen när Chaplin tar tårt(?)bitarna från kioskägaren eller när han jagas av polisen vid staketet. Detta till trots är det ingen av Chaplins riktiga höjdare.