Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

E.T.: The Extra-Terrestrial


E.T. är en berättelse om en utomjording som blir övergiven av sina egna under ett besök på jorden. Den 10-åriga pojken Elliott bestämmer sig för att beskydda sin nyfunna vän från oförstående vuxna och äregiriga vetenskapsmän.


Originaltitel E.T. the Extra-Terrestrial
Alternativ titel E.T. the Extra- Terrestrial, E.T., ET
Regissör Steven Spielberg
Manus Melissa Mathison
Genre Drama, Familjefilm, Äventyr, Science Fiction, Fantasy, 80-tal
Skådespelare Henry Thomas, Robert MacNaughton, Drew Barrymore, Dee Wallace, Peter Coyote, C Thomas Howell, K C Martel, Sean Frye, Erika Eleniak, David O'Dell, Richard Swingler, Frank Toth, Robert Barton, Michael Durrell, Pat Welsh (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 22669
Filmnummer 386

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av Rollywood
En utomjordisk varelse blir kvarglömd på jorden av sina medresenärer när de ska lämna planeten. Otrygg i den nya miljön söker han skydd i ett uthus. När den yngsta sonen i familjen, Elliott (H...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av connya
Jag såg E.T när jag var fem år gammal. Jag var livrädd för den kommande scenen när man skulle få se utomjordingen och när det väl hände hoppade jag och kompisen jag såg filmen med bakom sof...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av m86
Regissören Steven Spielberg har bara gett oss mästerverk som har fått publiken att vilja gå på bio mer än nånsin. Att han kan göra vad som helst till ett mästerverk märkte man när han år ...   Läs mer »

Kommentarer


dudson
2022-01-02
Verkligen en film att se nu i Jule tider. Köpte den på Blå-Stråle. Och woow vilken snygg film! Älskar dessa tidiga 80-tals rullar som har både värme/kärlek+ en massa nostalgi. Men nu till själva filmen. Visst är den exttremt sevärd! Då mest tack vare John-Williams grymt underbara musik, samt läckra effekter. Men f"övrigt så stör jag mig på rått ungen som spelar Elliot. Så osympatisk/dryg karaktär( ,Sen även den något plastiga inramningen filmen har. Nåväl en given 3"a. till nostalgi faktorn.
päronanton
2020-06-05
Mästerverk!!! En given klassiker!
yrkeschaufföre
2018-12-31
Jag betygsatte den här när jag gick med 2004 men kommer inte i håg att jag sett den, nu har jag det. Jag höjer till en fyra, den har ju naturligtvis sina brister men det mesta beror ju på att den är gammal. Elliot och Gertie är fantastiska!
karlmats
2018-01-06
Jag lyckades på nåt sätt missa den här i min uppväxt och det skadar högst troligen min upplevelse nu i vuxen ålder. Det tar aldrig riktigt fart och det känns som en riktig familjefilm där alla ska med, ungarna griper aldrig tag om mig och E.T. själv med sina långa slemmiga fingrar gör sig bäst när han är packad. Lite gullig är han iofs annars också men inte tillräckligt för att bära hela filmen själv. Jag gillar hur det inte fanns mobiltelefoner och hur ungarna var ute och cyklade så visst får man lite nostalgikänslor trots att man inte sett själva filmen förut. Men lite blek är den ändå och jag får nöja mig med en hyfsat stark 2a, Spielberg kan bättre.
Rai
2018-01-01
Är väl en riktig klassiker och söt är den också!!
Jamesa
2016-12-11
Försöker bortse från mina sentimentala känslor. Ändå ok, var "ny" då den kom.
Stygga-Vargen
2016-09-26
Klassiker och mästerverk! Den bör dock inte ses med svenskt tal.
MaxMackan
2016-09-19
Sentimental som fan, men när den funkar så funkar den bra. Som alltid välregisserat av vår tids kanske störste sett till det tekniska hantverkerket. Någonstans i gränslandet mellan en trea och en fyra. Fyran skulle väl i så fall vara för alla ikoniska scener som blivit så etablerade i det kollektiva medvetandet att de känns uttjatade.

2016-08-13
Et stykke filmhistorie men må nå i godt voksen alder senke fra 5 til 4. Hvem vet kanskje jeg kan høye igjen?
Dream
2016-04-15
E.T: är en stört skön klassiker, kommer från den tiden då Steven Spielberg nästan var ensam att göra den här typen av påkostade filmer med dyra special effekter, ifall man bortser från Star Wars och Star Trek! Så att det är inte så konstigt att filmen fått dem hyllningar den fått, ett stycke historia helt klart.
Visa äldre kommentarer »