Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.2
av 5

Eragon


En dag hittar den fattige bondpojken Eragon en vacker blå sten i skogen. Men han upptäcker snart att den vackra stenen i själva verket är ett drakägg. När den gnistrande blå draken Saphira kläcks ur ägget förstår Eragon att de två nu för evigt delar varandras öde och att han har blivit en Drakryttare - en sorts krigare som Eragon tidigare bara har hört talas om i sagorna. Han sveps in i en värld av magi och upptäcker snart att han har makten att rädda - eller förstöra - ett helt rike.


Originaltitel Eragon
Regissör Stefen Fangmeier
Manus Peter Buchman
Genre Familjefilm, Action, Äventyr, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Ed Speleers, Jeremy Irons, Sienna Guillory, Garrett Hedlund, Djimon Hounsou, John Malkovich, Robert Carlyle, Gary Lewis, Alun Armstrong, Christopher Egan, Joss Stone, Steve Speirs, Richard Rifkin, Caroline Chikezie, Máté Haumann, Rachel Weisz (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7411
Filmnummer 45160

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av Dåliga_filmer
Vad händer om man tar en bok som är skit och gör det till en film? Läs och ni får svaret. En dag hittar den fattige bondpojken Eragon en vacker blå sten i skogen. Men han upptäcker snart att d...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2018-03-07
Värsta sortens smörja, filmen är lika usel som boken!!!
NoWireHangers
2018-03-02
Allt annat än originell och nyskapande men tillräckligt okej för en ganska svag trea.
AlbinWesley
2015-01-19
Taffligt med ytterst enstaka goda stunder...
Ahrle
2014-12-14
Riktigt usel film med fruktansvärt skådespel från samtliga utom Jeremy Irons. Det ser ut som om skådisarna har svårt att hålla sig för skratt när de ska leverera de töntiga replikerna. Det enda som var kul med filmen var när jag läste fel på en replik & trodde det stod "öva på att skita" istället för "sikta". Solklar etta!
Krille80
2014-11-30
Detta visade ju sig vara nästan exakt så illa som filmrecensenter har predikat om. Har inte läst boken men jag misstänker att det inte kan vara samma låga kvalitè i skrivandet som manusförfattarna har lyckats med här. Det ska sägas att jag såg filmen i dålig kvalitè så jag borde kanske se om filmen för att se om mina nuvarande åsikter står sig.
Vasp
2014-07-14
Mysko att jag inte har betygsatt denna. Såg den på bio och var verkligen astaggad då jag verkligen gillade bokserien. Sen får jag en jävla skit film som inte är lik boken det minsta. De missade fan allt som var as coolt i boken för att göra det här. De förstörde min möjlighet att få en ny fantasy film serie att gotta sig i.
Rele
2014-04-18
En familjefilm, men inget för mig. Jag ger en tvåa.
Korben_Dallas
2013-12-29
Fantasy 1.O.1 gjord med go inlevelse. Vet inte var de är men tycker Jeremy Irons var suverän. Helt okej underhållning.
Dutch
2013-12-21
Det här är inte så bra.
LTT86
2013-08-21
Väldig besviken på det här filmen.
Visa äldre kommentarer »