Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Enigma


Året är 1943. Bletchley Park är den hemligaste inrättningen i krigets Storbritannien. Här avslöjas tyskarnas Enigmakrypto, det chiffer som är Tredje Rikets nervsystem. Plötsligt byter de tyska ubåtarna chifferkod och slaget om Atlanten tycks förlorat för de allierade. Allt hänger nu på om det unga geniet Tom Jericho lyckas knäcka koden eller inte. Filmen är baserad på Robert Harris roman med samma namn.


Originaltitel Enigma
Regissör Michael Apted
Manus Tom Stoppard
Genre Drama, Romantik, Thriller, Mysterium, Krig, 2000-tal
Skådespelare Dougray Scott, Kate Winslet, Saffron Burrows, Jeremy Northam, Nikolaj Coster-Waldau, Tom Hollander, Donald Sumpter, Matthew MacFadyen, Richard Leaf, Corin Redgrave, Anne-Marie Duff, Angus MacInnes, Michael Troughton, Edward Hardwicke
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2141
Filmnummer 2858

Recensioner

Skapad 2019-10-25 av krufo
Enigma var namnet på den krypteringsmaskin som nazisterna använde under andra världskriget för att förvandla viktiga radiomeddelanden till nonsens för den som tjuvlyssnade. Det var naturligtvis ...   Läs mer »

Kommentarer


RustyFilm
2016-12-11
Jag gillar lågmält berättade historier och det här är en sån. Men berättartempot är en sak. Det måste finnas ett innehåll också. Här bjuds nån dechiffrerings maskin, lite krig, några romanser, en eller var det några spionagenter. Allt ganska rörigt tillagat och dåligt kryddat.
Bumbi78
2013-11-03
Det tidstypiska bildspråket är mycket snyggt och därför kändes det trist att de inte fått till en mer spännande historia när grundstoryn med enigmamaskiner och spioner under andra världskriget är så intrigfullt och spännande i sig. På tok för torr och för lång.
Grillo
2013-01-12
Lite tv-filmskänsla av den här filmen, som ett avsnitt av Foyle's War. Något långsam men inte speciellt tråkig och hyfsat spännande. Saknar något litet extra dock.
AmyTatti
2013-01-11
Spännande underhållning, gillar historiens mysterie mer än kärlekshistorierna.
trailer
2009-11-28
Förvånansvärt dåligt krigsfilm... Fick en trea på grund av kul Bio-upplevelse...
Djason
2009-11-07
Fruktansvärt seg film. Räddas av bra skådisar.
yoyojimbo
2009-09-04
En ganska usel film om ett intressant ämne. Kärleksdramat är inte det minsta trovärdigt och handlingen är ganska långt från verkligheten. Var finns Alan Turing som egentligen knäckte Enigman? Läs hellre Simon Singhs "Kodboken"!
MrMario
2009-02-28
Helt ok rulle med en lite töntig, på ett bra sätt, Winslet
skinnyskaller
2008-08-20
en aning oengagerande. men stabil...en rejält svag trea
Beatsanna
2008-07-11
Var på väg att ge en fyra, men jag var trött och hängde inte med i svängarna på slutet. Men klart sevärd, en trea.
Visa äldre kommentarer »