Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

En vampyrs bekännelse


Mörkret har fallit över det San Francisco. I ett rum sitter två personer - en journalist och en vampyr. Under nattens timmar berättar vampyren om sitt tvåhundraåriga liv. En förstummande historia om ett nattligt liv fyllt av skönhet och njutning, men också fasa. "En vampyrs bekännelse" är baserad på Anne Rices roman.


Originaltitel Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
Alternativ titel En vampyrs bekännelse - vampyrkrönikan
Regissör Neil Jordan
Manus Anne Rice
Genre Drama, Äventyr, Skräck, Fantasy, 90-tal
Skådespelare Tom Cruise, Brad Pitt, Christian Slater, Antonio Banderas, Kirsten Dunst, Thandie Newton, Stephen Rea, Domiziana Giordano, Sara Stockbridge, George Kelly, Indra Ové
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 43723
Filmnummer 45

Recensioner

Skapad 2019-11-30 av
Det är natt. Ackompanjerad av musik som andas ensamhet ser vi den amerikanska västkuststaden San Francisco tona upp inför oss. Efter att vi har introducerats till staden stannar vi till i ett rum d...   Läs mer »

Kommentarer


JD
2024-02-20
Kirsten Dunst var redan då en kompetent skådespelare. Hon skänker filmen en gnutta liv. Vad mer kan sägas? Vampyrgenren är skräck. Eller humor. Eller en kombination av båda. Men den håller inte som pretentiöst drama. Det blir väldigt stelt och löjligt.
sodomiten
2024-01-01
Problemet med den här filmen är att karaktärerna är dåligt underyggda samt att handlingen inte är tillräckligt intressant. Det finns ingen röd tråd. Framför allt Tom Cruise karaktär känns platt. Hur blev han vampyr och vem blev vampyr från början? Det sjunker än mer när Antonio Banderas & co stiger in i handlingen. Här finns också homoerotiska samt pedofila inslag. Men det är påkostat, snyggt foto och bra skådespelare, så det är ändå en sevärd film.
Sheepy
2023-04-11
Mycket vacker film som tyvärr byter fokus halvvägs in och därmed tappar fart/riktning. Mer tid borde lagts på dynamiken mellan de tre huvudpersonerna. Bra men inte mer.
Bumbi78
2022-08-17
Snyggt foto och en okej story i stort. Alla de homoerotiska undertonerna kan man ju le åt så här i efterhand.
Stygga-Vargen
2021-05-31
PK-trams till film! Kirsten Dunst gör ju väldigt bra ifrån sig men själva filmen håller väl ungefär samma nivå som Twilight.
dudson
2018-11-14
Sensuell erotiskt Vamp drama ala 90tal. Märs tydligt hur Cruise stjäl hela showen från Pitt. Bägge är satans creepy. Vissa scener är as vidriga. Och blodet flödar konstans från halsar. Nej föredrar verkligen Hammers vampyr filmer mot denna. 2+
Rai
2017-09-12
Min favorit film som barn. Nu för tiden är den bara fånig, tyvärr!! (:

2016-08-11
Manus och dialog känns ganska töntiga men visuellt sätt uppskattar jag filmen. Tycker även att Tom Cruise är bra i sin roll. Ingen stor film men jag blir ändå hyfsat underhållen så betyget landar på en svag trea.
paycheck75
2016-01-12
Homoerotik på högsta nivå men filmen levererar fortfarande. Om du har läst Anne rices böcker (vilket jag rekommenderar) så vet du att blodsugningen är en metafor för sexuellt umgänge.
AlbertSpica
2015-09-18
Hade nog fått en 3:a om jag inte hade varit så rastlös under tiden jag såg den.
Visa äldre kommentarer »