1.9
1.9
En vampyr i Brooklyn
Eddie Murphy spelar världens sista levande vampyr, Maximillian. Han måste utöka sin art för att vampyrerna inte ska dö ut. Det tänker han göra genom att förvandla polisen Rita, en halvvampyr till vampyr. Hon måste dock förälska sig i honom för att han ska kunna bita henne.

Originaltitel | Vampire in Brooklyn |
Regissör | Wes Craven |
Manus | Charles Q Murphy, Michael Lucker, Chris Parker |
Genre | Komedi, Romantik, Skräck, 90-tal |
Skådespelare | Eddie Murphy, Angela Bassett, Kadeem Hardison, Allen Payne, Jsu Garcia, John Witherspoon, Zakes Mokae, Joanna Cassidy, Simbi Khali, Messiri Freeman |
Som många andra kommenterat, här försöker man blanda skräck, humor och romantik men ingenting av det funkar och det är mest bara riktigt dåligt. Ett par kul kommentar här och där räcker inte för att rädda denna kalkonsoppa.
Usel!!!
Kanske skulle få ett högre betyg om jag kollade klart... men tror inte det. Orkade inte se efter typ 30 min.
Ganska bra och okej film. Gillar Eddie Murphy och Angela Bassett i filmen som gör rollerna bra.
Murphy är riktigt jävla bra som vampyr och jag gillar att han gör det helt utan karaktärsmedveten komedi. Komedin är det andra figurer som står för och den är väl sisådär men väldigt tidstypisk. En höjdpunkt är när Murphy tar över en präst och får folksamlingen att skandera "evil is good, ass is good". Allt i allt tyckte jag verkligen om den här filmen, vilket var otroligt otippat när jag började titta och trodde jag skulle hata den...
En av Eddie Murphys bättre filmer. En tokrolig komedi som parodierar vampyrgenren. Något mästerverk är det ju inte men en bra är den i alla fall.
Efter att sett denna film undrar man om det är en komedi eller en skräckfilm man har sett. Sanningen är väl att man inte får något av dem. Visst, det är helt klart en originell film med välbekant vampyrintrig men Murphy är här ond men drar roliga historier hela tiden. En film som jag trodde skulle vara skit men som klarar godkänt. 2+
Eddie gör en helt ok vampyrroll. Gillar denna film. Den är mysig. Angela Bassett är lysande. Stark 3:a!
Kul att se Eddie Murphy som vampyr.