Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

En ung Jane Austen


Baserad på en sann berättelse ur Jane Austens liv, som har präglat hennes framgångsrika och mycket älskade författarskap. Filmen utspelar sig då Jane är 22 år gammal och ännu inte har gift sig, något som främst oroar hennes föräldrar. Men så frågar en av Hampshires mest välbärgade män om hennes hand och Janes fattiga familj tackar ja åt henne. Samtidigt förälskar sig Jane i irländaren Tom Lefroy som tillfälligt spenderar sommaren hos sina släktingar i Janes hembygd. Tom har misskött sina studier i London och som straff har han skickats ut på landet. Paret inleder en romans. Men med Toms rykte och Janes familjs beslut kan kärlekshistorien bara sluta på ett sätt...


Originaltitel Becoming Jane
Regissör Julian Jarrold
Manus Kevin Hood, Sarah Williams
Genre Drama, Romantik, 2000-tal, Biografi
Skådespelare James Cromwell, Julie Walters, Maggie Smith, Anne Hathaway, Ian Richardson, Helen McCrory, Eleanor Methven, James McAvoy, Laurence Fox, Sophie Vavasseur, Leo Bill, Anna Maxwell Martin, Jessica Ashworth, Lucy Cohu, Joe Anderson (II), Philip Culhane
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2159
Filmnummer 49992

Recensioner

Skapad 2008-01-09 av wst
Filmen handlar om den 22-åriga Jane Austens (Anne Hathaway) liv i slutet av 1700-talet. Jane är ännu inte gift och det är något som oroar hennes föräldrar. En dag ber en av Hampshires mest väl...   Läs mer »

Skapad 2007-09-07 av PortZebie
Jane Austens böcker har filmatiserats åtskilliga gånger. Förrförra årets ”Stolthet och fördom” med en förfulad Keira Knightley i huvudrollen var en trevlig och välgjord version (men som doc...   Läs mer »

Kommentarer


Memmem
2023-08-07
Vacker kostymfilm som belyser Jane Austens liv som ung kvinna! Dramat biter sig fast i författarinnans kändaste roman, Stolthet och fördom, och hämtar många av sina händelser och förklaringar därifrån. Enligt de många biografier som finns om henne är frieriet från en blivande präst sant och också Austens kärlek för en annan man, men flera av de överiga händelserna är överdrivna. Filmen är välspelad och i stil med de bästa filmatiseringarna av Austens romaner. Scenerna är detaljerade och hämtade från många håll, exempelvis Austens bostad, herrgårdar och slott. Många av scenerna är inspelade utomhus. Musiken är klassisk och följsam. Skådespelet från Anne Hathaway som Austen är utmärkt. Jag tyckte mycket om filmen och ger den en fyra.
Rai
2021-04-28
Å! Vad jag avskyr dessa filmer. Jag klarar inte av Jane Austens jävla dravel!!!
Barneyk
2020-07-05
Rätt besviken, den känns så framhastad att det aldrig riktigt blir någon feeling eller nerv. Det går för fort och fokus hamnar på fel saker. Har sina stunder men mer än en halvstark stabil tvåa blir det inte.
siri_
2013-12-30
Jag kan inte låta bli att ge den en väldigt spontan femma :) Fin film om en kvinna som var före sin tid på många vis, och som berör min kvinno-själ
Bomkia
2013-10-09
Söt och fin, men i grunden inget jag lägger på minnet. 3a.
FUR
2013-04-26
Fantastisk! Och inte minst Lucy Cohu, i mitt tycke - mer karismatisk kvinna får man leta efter.
karlstadtös
2013-04-22
Mysig och härlig film!
Luene
2013-01-05
Trotts vackra miljöer, bra skådespeleri så saknades något.
mathildaas
2012-11-07
Vet inte vad jag ska tycka om denna film, den var väl bra men kände liksom ingenting för den även om historian i sig är gripande..
abnormal
2012-08-04
Helt okej, inget spektaulärt.
Visa äldre kommentarer »