Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

En såpa


32-åriga Charlotte flyttar ifrån sin pojkvän och blir granne med den transsexuella Veronica. Veronica prostituerar sig och tittar på tv-såpor. Charlotte ägnar sig åt sitt ex och tillfälliga sexuella förbindelser. Charlotte och Veronica blir vänner och finner att de attraheras av varandras.


Originaltitel En soap
Alternativ titel A Soap
Regissör Pernille Fischer Christensen
Manus Kim Fupz Aakeson, Pernille Fischer Christensen
Genre Drama, Komedi, 2000-tal
Skådespelare Trine Dyrholm, David Dencik, Christian Tafdrup, Claes Bang, Jacob Lohmann, Christian Mosbæk (röst), Pauli Ryberg, Elsebeth Steentoft, Frank Thiel
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 461
Filmnummer 41003

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Krusty
2016-04-09
Fin film, men alla Veronicas (David Dencik) relationer till sin familj, andra i omgivningen och sig själv är så smärtsamma att se. Grannen blev jag inte klok på, men bra spelat av alla involverade.
Hypostas
2013-09-13
Stark trea till detta stabila danska drama.
Gordyal
2013-07-31
Välspelat, som vanligt när det gäller danskt, och ett bra grundtema. Men det mesta slarvas bort, samtidigt som utförandet känns lite pretentiöst. Ett mycket simpelt och onödigt ytligt relationsdrama trots att Trines karaktär är en lynnig idiot och att Davids karaktär är i ständig konflikt med sig själv. Helt okej film som borde ha varit jävligt bra. (7+/15)

2012-08-14
Fantastiska huvudrollsinnehavare, fin historia. Jag ogillar oftast berättarröster eftersom det förstärker fiktionen för mycket, men här finns det åtminstone en logisk genreförklaring till den. Kanske hade varit bättre utan, kanske inte.
Trollunge
2012-04-27
David Dencik är suverän i den här danska smaragden! Jag älskade den rakt igenom och när Antony and the Johnsons "The cripple and the starfish" avslutar under eftertexten kändes det magiskt. Mitt i prick! Eller nära inpå i alla fall.
jean1
2010-09-19
Håller med ovanstående om att filmen drogs ner av episodpauserna och den fåniga berättarrösten. Annars var det en bra film.
KillerPutte
2009-10-25
(rek.3) Stabilt men i ärlighetens namn ganska så innehållslöst.
LefthandLuke
2009-09-12
Tyckte pausarna med såpa berättarteknik bara var irriterande
Jerrie
2009-08-24
I liked!
thewaltz
2008-06-18
Missade första halvtimmen, därför får den "bara" en fyra än så länge, trots att det jag såg var en solklar femma. Kommer fömodligen höja till en femma om början är lika bra som slutet.
Visa äldre kommentarer »