Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

En riddares historia


En fattig pojke vill bli riddare. Trots att man måste vara av ädel börd för detta. Han tjänar en riddare som dör och ikläder sig dennes rustning. Sedan blir det mycket tornerspel och en del förvecklingar...


Originaltitel A Knight's Tale
Regissör Brian Helgeland
Manus Brian Helgeland
Genre Komedi, Action, Äventyr, 2000-tal
Skådespelare Heath Ledger, Rufus Sewell, Shannyn Sossamon, Paul Bettany, Laura Fraser, Mark Addy, Alan Tudyk, Bérénice Bejo, Scott Handy, James Purefoy, Christopher Cazenove, Nick Brimble
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 13029
Filmnummer 3199

Recensioner

Skapad 2019-12-14 av Kungen
Jag hade hört mycket bra om den här filmen innan så jag bestämde mig för att se den trots mina dåliga föraningar. Grundhandlingen först, en stackars fattig väpnare ger sig ut på en tornering...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2019-02-17
Tyckte att den här filmen var så seg och tråkig när jag såg den.... Smyg reklamen för Nike var ganska kul...
Dele
2019-01-28
Välgjord, underhållande, tramsig och lättsam hjältesaga fylld av klyschor. Inte riktigt min grej.
ernils_l
2018-09-26
Snudd på 4:a alltså, en strålande charmig film! Hela scenografin och stilen är underbar, en slags smart pop-medeltid. Jag älskar också de konstanta referenserna till klassisk engelsk litteratur, inte bara Chaucer utan också Shakespeare. Musiken är grym, skådespelarna gör vad de ska... Riktigt skoj film rakt igenom!
marleey
2014-10-28
En spännande, välgjord och lite annorlunda sportfilm. Med tanke på att riddarspelen var en slags sport så skulle jag vilja kalla "En Riddares Historia" för en sportfilm. Filmen har en bra mix mellan dem komiska inslagen och dem mer seriösa. Paul Bettany, Mark Addy och Alan Tudyk gör sin roller bra och har en bra kemi. Kärlekshistorien som finns i filmen känner jag inte mycket för. Den har sin roll i filmen, men den känns ändå väldigt klyschig och trist.. Gillar dock att Shannyn Sossamons karaktär Jocelyn är en stark kvinna som vägrar rätta sig efter männen och kyrkan, vilket måste varit ovanligt för tiden. Ett bra budskap dem petat in i filmen. Att man kan ändra sitt öde som är hela filmens tema är uttjatat men ändå ett fint budskap. Heath Ledger är bra och Rufus Sewell passar bra som bad guy och mansgris. Soundtracket förtjänar också ett omnämnande. Gillar när man mixar in "modern" musik med en betydligt äldre tidsålder. Öppningsscenen är verkligen klockren när publiken klappar händerna till We Will Rock You. England, riddare, Queen och Thin Lizzy är en mix man kommer långt med.. Slutet blir alldeles för löjligt trots att filmen är gjort med glimten i ögat. Överlag är det trots allt en roligt och underhållande film.
Krille80
2014-10-25
En rolig och intressant film. Det bästa är kombinationen av den "moderna" musiken och filmens tidsand. Det är tydligt på stämningen att skådespelarensemblen bestående av bla Heath Ledger, Paul Bettany, Mark Addy och Alan Tudyk har haft roligt tillsammans.
Alice-Renee
2014-08-06
Finns det en enda norm denna film inte befäster?
karlmats
2014-04-27
En riktigt charmig historia med en underbar cast. Ledger, Bettany, Sewell, Sossamon, James Purefoy OCH Alan Tudyk i samma film? Herregud, det är svårslaget alltså. Stämningen är relativt oseriös, att medeltidsfolket står och sjunger med till We Will Rock You går liksom inte att ifrågasätta under filmens omständigheter. Inget avancerat, men en handling och ett manus som håller intresset uppe rakt igenom. Lite av en feelgood-film som sticker ut ur mängden. En stark 3a får det bli, magkänslan för att behålla det högre betyget från ungdomstiden finns inte riktigt där.
Larsson4
2014-01-21
gillar den här skarpt! framförallt skådisarna, dom gör ett bra jobb. historien är helt okej men kunde varit mer händelserik och gripande.
TheHorrorfan
2013-09-11
Brukar inte gilla sådana här filmer annars, men den här var rätt så okej.

2013-05-17
Med tanke på den röra av hi-techdravel - Mumien, Tomb Raider - som svämmade över biograferna sommaren 2001, så var det trevligt att se en gammaldags berättelse med sådana antika dygder som karaktärer (fast tunna) och en berättelse (fast en svag sådan).
Visa äldre kommentarer »