En lanthandel i Provence

Mitt i sommaren måste Antoine lämna sitt slappa storstadsliv för att hjälpa sin mamma i familjens lanthandel i Provence. Pappan har blivit sjuk och orkar inte köra matleverenser till de få människor som fortfarande bor kvar i de utspridda små byarna. Det är med synnerligen kluvna känslor som Antoine återvänder till det föräldrarhem han trodde han lämnat för alltid. Att dessutom köra flera mil för att sälja en burk ärtor och ett par tomater känns helt meningslöst. Men det är någonting speciellt med både och människorna och landskapet och till sin förvåning upptäcker Antoine att han innerst inne faktiskt är en riktig lanthandlare, både till själ och hjärta.

Originaltitel Le Fils de l'épicier
Alternativ titel The Grocer's Son
Regissör Eric Guirado
Manus Eric Guirado, Florence Vignon
Genre 2000-tal, Drama
Skådespelare Nicolas Cazalé, Clotilde Hesme, Jeanne Goupil, Daniel Duval, Stéphan Guérin-Tillié, Liliane Rovère, Paul Crauchet, Chad Chenouga, Benoît Giros, Ludmila Ruoso

Skapad 2019-11-10 av DanielMott
En lanthandel i Provence fick oväntad framgång hemma i Frankrike i slutet av 2007. Regissören Éric Guirados sägs ha förberett sig för denna, hans andra, film genom att följa och göra små fil...   Läs mer »

Dele
2015-10-03
En lättsam småputtrigt trevlig må-bra-historia på beprövat manér.
bettykristina
2012-03-24
Söt lågmäld vacker natur eg inget mer
johansk8
2011-08-13
"Feel good" står det på omslaget. Må bra-film my ass. Denna film behandlar självmordsförsök, hjärtproblem och ekonomisk misär. Dessutom är filmens kvinnliga huvudkaraktär grymt osexig, och allmänt ointressant.
GinNTonic
2010-11-25
Inget speciellt, men mysig.
molis
2010-11-16
jag ska börja göra filmer där det inte händer något och de kommer att vara bra, precis som den här
MK47
2010-11-02
På alla sett och vis var den jävligt långtråkig.
mi9
2010-08-08
sensmoral : ju mindre man tänker på framtiden och på affärer, desto bättre... hur länge håller det...? Kanske som en långfilm...
Kriffot
2010-04-05
Trist och uttjatat tema men det var väl helt okej utfört. Inget att ringa hem om, men inte riktigt ett så stort lidande som ja trodde det skulle bli när jag läste på baksidan av dvd:n.
larox
2010-03-04
Franskt relationsdrama, finstämd och mysig film. Det blev en vändning mellan far och son vilket jag inte trodde skulle vara möjligt. Lugnt och stillsamt vardagsliv i Provence, långt borta från stressen. Mycket vackra naturscener dessutom.
Mysharry
2010-01-22
Jättefin film, underbara gamla gubbar och gummor - så naturliga! Bra skådespel av alla inblandade. Inget mästerverk, vissa konstiga klipp, och jag hade svårt att hänga med i tiden ibland, men en väldigt, väldigt mysig och varm fransk film.