En kille och en tjej
Hypokondriske Lasse har gått ut journalisthögskolan men har svårt att få jobb. I stället går han på krogen och raggar tjejer. En morgon möter han Lena i hennes trappuppgång.
Originaltitel | En kille och en tjej |
Alternativ titel | A Guy and a Gal |
Regissör | Lasse Hallström |
Manus | Brasse Brännström, Lasse Hallström |
Genre | Komedi, Romantik, 70-tal |
Skådespelare | Brasse Brännström, Mariann Rudberg, Christer Jonsson, Börje Ahlstedt, Roland Hedlund, Chatarina Larsson, Anna Godenius, Gun Jönsson, Claire Wikholm, Janne Forsell, Magnus Härenstam, Else-Marie Brandt, Lena T Hansson, Eddie Axberg, Tomas Bolme |
Brasse var väl egentlingen inte så där jätte känd för sina lång filmer utan mer för familj serier / barn tv, men han gör ju detta annars helt okej - när det bara handlar om "En kille & en tjej". Passande slut rim.
Charm och tidsanda gör det mesta här. Ingen jättespännande story, och Lasse Hallströms regi är förvånansvärt slarvig och hafsig. En svag trea får det räcka till.
Småkul, men som kanske mest får uppskattas som ett tidsdokument från en tid då jag var sex år. Jag har dessutom också varit tidningsbud i mina ungdomsdagar, hehe. Betyget blir en 3;a
Fattar mig inte på den här filmen!
Intressant som ett tidsdokument, men annars små fånig & halv störiga karaktärer men vägs upp lite på att den försöker vara charmig.
Mysig humba bumba 70-tals rulle. Hade tjänat på att dra upp intensiteten en aning. Men Brasse är fan ta mig en av de varmaste skådespelare vi haft i Sverige!
Jag har alltid älskar Brasse (och det är enda gången under min livstid som jag blev tårögd när jag hörde att han avlidit), MEN här tycker jag att han spelar över, låt så vara att rollen kräver det, men ändå... Troligen tycker jag i allmänhet genuint illa om 70-talet! Kläderna och frisyrerna får min nästan att må illa, jag var ju med och såg likadan ut och även min då 10årige son var klädd på detta vis (och hade en sådan frisyr ...). Allting var inte bättre förr. Kände ingen samhörighet med figurerna i filmen, fast jag borde ha gjort det. Tycker faktiskt att "uppföljaren" är mycket bättre. Sorry.
Så ointressant handling.
En film verkligen rotad i sin tid. Roligt med miljöerna och andan. Storyn är kanske något banal, men karaktärerna gör verkligen filmen. Kul också med så många kända, då unga, ansikten.
som en riktigt dålig cassavetes.