Kira's Reason: A Love Story

Dansk dogmafilm om en psykiskt sjuk kvinna och hennes man (plus två barn) där äktenskapet håller på att lösas upp

Originaltitel En kærlighedshistorie
Alternativ titel Dogme # 21
Regissör Ole Christian Madsen
Manus Mogens Rukov, Ole Christian Madsen
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Sven Wollter, Camilla Bendix, Lars Mikkelsen, Stine Stengade, Peaches Latrice Petersen, Thomas W Gabrielsson, Nicolas Bro

KyLLo
2015-05-01
Bra skådespelare, men manuset håller inte riktigt. Det är ganska ensidigt och oengagerande. Allt fokus ligger på relationen, lite som i Stockholm Östra. Apflickorna och Ruben Östlunds filmer påminner om vissa scener i sättet att leverera budskap och kritik. Men det är för sällan det blixtrar till och handkamerorna gör ingen nytta.
Gordyal
2013-12-27
Bra dansk film är bra film. Bra danska skådespelare är så jävla bra. Stengade är fullkomligt oemotståndlig – så mycket begåvning, så mycket karisma. (10/15)
Gigi1943
2013-04-10
Dramatisk.
ellaine
2011-08-28
Lika muntert som vanligt när det gäller danskarna, men bra.
resegaranti
2010-08-12
Tycker att både Mikkelsen och Stengade (får väl ses som b-skådisar med danska mått mätt) drar ner en film med ganska mediokert manus och stundtals patetisk dialog. Slutet är dock stämningsfullt så det räcker. Den stora behållningen är dock Sven Wollter som spelar som en gud filmen igenom. Nicolas Bro:s (jag knöt nävarna och sträckte dem i luften, då jag konstaterade att han skulle få några repliker) korta tal vid första middagen skäms heller inte för sig.
peter75
2005-05-18
En riktig miss att den inte gick på biograferna i Sverige. Stine Stengade spelar hemmafru på gränsen till sammanbrott lika bra som Gena Rowlands i "A Woman under the Influence".
Jakobi
2004-02-08
Såg denna på gbg:s filmfestival, men den kom väl aldrig upp på svenska biografer av någon anldening?