2.5
2.5
En japansk tragedi
I efterkrigstidens Japan tvingas en ensamstående kvinna prostituera sig för att försörja sina två barn. Ständigt oroar hon sig för att barnen skall ha pengar så de klarar sig och kämpar hårt för att hantera den svåra ekonomiska situationen. Barnen som växer upp med skammen av att ha en prostituerad mor verkar dock inte ha mycket till övers för henne. En film om Japans efterkrigsproblem såväl som om djupa personliga tragedier.

Originaltitel | Nihon no higeki |
Alternativ titel | A Japanese Tragedy |
Regissör | Keisuke Kinoshita |
Manus | Keisuke Kinoshita |
Genre | 50-tal, Drama |
Skådespelare | Keiko Awaji, Yôko Katsuragi, Yûko Mochizuki, Keiji Sada, Sanae Takasugi, Ken Uehara, Masami Taura, Nadao Kirino |
En melodram (eller snarare såpa) målad med starka penseldrag; Kinoshita är ingen finstämd lyriker som Ozu och Naruse. Bäst bland skådespelarna tycker jag att Yôko Katsuragi är som Harukos dotter. Däremot är jag inte så imponerad av Yûko Mochizukis insats.
den börja hur maffigt som helst, bara för att sakta men säkert tråka ner sig i ett såpaträsk träigare än plywood
En lockande titel och ett intressant ämne men det är ingen vidare film. Den är ganska hafsigt gjord och den berör inte något vidare.