En flodhäst i tesalongen

Ted Wallace är ett försupet och förlegat vrak till teaterskribent som har avskedats från tidningen han skrev åt och spenderar dagarna med att bespotta den omvärld som inte förstår hans skarpsinne. Gamla vännerna Lord och Lady Logan förbarmar sig över honom på deras herrgård, där det tydligen har skett en del oförklarliga mirakel. Sonen i huset verkar besitta läkande krafter och de något blåögda föräldrarna hoppas kunna göra hans namn vida känt. Men Ted har genomskådat unge David och funderar nu på hur han bäst ska lyckas avslöja honom?

Originaltitel The Hippopotamus
Regissör John Jencks
Manus Tom Hodgson, Blanche McIntyre
Genre Komedi, 2010-tal
Skådespelare Roger Allam, Fiona Shaw, Matthew Modine, Tommy Knight, Emily Berrington, Dean Ridge, Emma Curtis, Tim McInnerny, Geraldine Somerville, Lyne Renee, John Standing, Russell Tovey, Adrian Bouchet, Richard Glover, Scott Chambers, Emma West

idaho1981
2020-03-31
Underhållande brittisk svart humor med bra skådespeleri och antihjältar, ger ett gott skratt.
KyLLo
2019-04-30
Bara fånigt och en riktig plåga att uthärda.
mammene
2019-04-28
En småtrevlig, ockult och lite småsnuskig historia som utspelar sig i en vacker miljö där man fick lite poesiprat till livs, lite konstigt att se Roger Allam i den här rollen men han fixade det bra. Trevlig för stunden, lite svag trea.
V70
2019-04-27
Smörja.
Asmorod
2019-01-29
Oerhörd besvikelse. Trailern var banne mig bättre.
#54
2018-04-22
Filmen har något relevant att säga, inlindat i en ganska fånig historia.
sven_usling
2017-11-19
Oväntat bra. Smårolig och ganska mysig.
Qhunden
2017-08-16
Mja, hade rätt roligt åt Roger Allam som bitter cyniker men i övrigt lämnar den en hel del att önska. Klipp och musik gör den mer fånig och amatörmässig än vad den behövt vara. Ett par minnesvärda repliker och skratt får dock räcka för en snäll trea.

2017-08-09
Filmen lyckas bli lite rolig och underhållande men den är mest fånig, larvig och överdriven.