En farlig kvinna

Lilly tar sängvägen från bartender i en källarbar ända till en topposition på en bank.

Originaltitel Baby Face
Regissör Alfred E Green
Manus Darryl F Zanuck, Gene Markey, Kathryn Scola
Genre 30-tal, Drama
Skådespelare Barbara Stanwyck, George Brent, Donald Cook, Alphonse Ethier, Henry Kolker, Margaret Lindsay, Arthur Hohl, John Wayne, Theresa Harris, Douglass Dumbrille, Robert Barrat

KimEkberg
2018-05-20
Frågan är ju vad den föreslår, men. kritiken mot nietzsche och karriärismen är ju ganska uppfriskande. Gestaltandet är ju närmast strukturalistiskt, det tar lång tid innan den första scenen som inte är på jobbet. Och pre-code-Stanwyck är ju inte det sämstaste precis.
Tonti
2018-05-20
Stanwyck i sitt esse förstås - det är underbart att se hur hon avancerar i byggnaden till tonerna av dekadent jazz och hur hennes klädkreationer blir allt mer urspårade. Samtidigt kan jag sakna någon slags kärna i karaktären och den typ av lite märkliga patos som genomsyrar de flesta av Wellmans pre-code. Men det här är förstås nån slags arketypisk representant för hela genren och mycket sevärd som sådan.
Barneyk
2017-04-07
Pre-code hollywood är något speciellt! Inledningsvis och en ganska bra bit in i filmen är det en solklart stark fyra men vartåt det lider tappar den såväl tempo som intresse och modighet. Slutet känns inte alls i linje med vad jag tycker filmen försöker säga inledningsvis. Jag känner mig oerhört kluven då jag tycker slutet på många sätt raserar vissa av dom modiga spår jag tycker filmen byggt upp från början. Men det blir ändå en fyra, om än svajjig sådan.
andybrando
2016-10-05
Inspelad innan filmbolagen införde självcensur 1934, med ett tema som nog inte skulle passerat granskningen. Första halvan av filmen är utmärkt men slutet slappt moraliserande. Wayne är sanslös i rollen som en kostymklädd kontorist som utnyttjas av hjältinnan.
Bomkia
2013-10-26
En av de bästa pre-code-filmerna. Stanwyck som karriärslysten manslukerska som klättrar uppåt på ett sätt ingen annan gjort. 4-
kungkalas
2011-10-10
Stark trea till denna vågade film som man inte riktigt vet om den endast är det för snaskighetens skull eller om man faktiskt vill göra någon sorts statement. Hursomhelst är det en film som sticker ut.
origC-J
2009-03-08
Mycket bra spel av Stanwyck i en film med en oerhört stor mängd antydningar och härliga replikskiften. Tappar dock mot slutet, så dte blir bara trea.
DanielMott
2008-07-29
Härlig Pre-Code med favoriten Stanwyck!