Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

En djävulsk fälla


En mexikansk agent och hans fru åker på smekmånad till en amerikansk gränsstad. Väl där inträffar en rad händelser som inte kan tolkas som något annat än en konspiration.


Originaltitel Touch of Evil
Regissör Orson Welles
Manus Orson Welles
Genre Kriminalare, Thriller, Film-Noir, 50-tal
Skådespelare Charlton Heston, Janet Leigh, Orson Welles, Joseph Calleia, Akim Tamiroff, Mort MIlls, Joanna Moore, Marlene Dietrich, Valentin de Vargas, Lalo Rios, Victor Millan, Dennis Weaver, Ray Collins, Phil Harvey, Joi Lansing, Harry Shannon, Zsa Zsa Gabor
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1895
Filmnummer 2115

Recensioner

Skapad 2019-12-20 av weng-weng
I tävlingen om snyggaste öppningsscen kommer Touch of Evil alltid ha en välförtjänt plats. Russel Mettys arbete med kameran här har resulterat i en tagning som på något sätt både sammanfatta...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av billybob
Mångbottnad thriller av mästerregissören Orson Welles. Berömd för en lång inledningssekvens som är filmad under en enda tagning. Enormt imponerande med dåtidens teknik. En trolig inspiration t...   Läs mer »

Kommentarer


Spidde
2015-11-29
Riktigt bra gammal film noir med otroligt snyggt foto, bra story, fint skådespel och härlig musik. En av de bättre noirfilmer jag sett och väldigt imponerande på alla sätt. Betyget får bli en stark fyra. Se den!
Norpan0
2015-10-21
Helt okej. Det jag retar mig på är dåliga slagsmål. Man ser så tydligt att de slår i luften. Samt den låga ljussättningen man gillade på denna tiden. Jag har aldrig sett så höga skuggor falla uppåt väggarna i en stad...
Krille80
2014-12-31
Återigen så visar Orson Welles upp sin förmåga att balansera flera roller samtidigt. I denna fina och spännande film tar han på sig rollen som skådespelare, regissör och manusförfattare och det med den ära. En stark film men den når aldrig det fantastiska stadiet för mig förutom när det gäller en sak: Fotot! Här finns närbilder och kameravinklar som dagens regissörer ännu inte upptäckt! 4-

2014-08-26
Riktigt riktigt snygg film! Öppningsscenen har redan kommenterats men kan bara säga att jag satt fascinerad och förundrad första gången jag såg den; sällsamt stämningsfull! Orson Welles var verkligen ett snille! Har du inte sett filmen: köp den, hyr den, eller stjäl den! men se den!
dudson
2014-08-16
Tröttsam& plågsam film att plöja igenom. Fast måste sägas jäkligt snygg rulle.
Almgren
2014-06-06
Seg och ointressant. Öppningsscenen må vara klassisk men den är också det bästa med filmen, sen ska man titta i två timmar till... Snark.
92axha10
2013-11-04
Riktigt bra historia om korruption, mutor, maffia, snutar mm. Handlingen har ett lugnt tempo och stämningen byggs upp bra, med bra miljöer och skådespel. Mycket spännande och känslofylld på sina ställen.
timbo93
2013-10-27
Trevlig poliskonspiration som å ena sidan är lite sömnig men samtidigt mestadels fint filmad med ett manus vars starka kurvor ändå håller det vid liv.
atroxa
2013-10-10
Sjukt nära femman. Alltid varit skeptisk för Orson Welles mest föra tt jag tycker Citizen Kane är den mest överskattade rullen i världshistorien, men denna var otroligt bra.
Ful_fisk
2013-08-13
Ruskigt snygg film som präglas av oerhört bra regi och foto! Orson Welles på absolut topphumör. Han spelar även en fantastiskt bra roll i filmen, som uppsvälld, skabbig och jävligt svinig kommissarie. Charlton Heston spelar hjälten som misstänker att Welles inte har alltför rent mjöl i påsen, Janet Leigh hans fru. Jävligt bra film som hade förlorat mycket ifall den gjorts i färg!
« Föregående kommentarerVisa äldre kommentarer »