En dag i varuhuset
Privatdetektiven Groucho Marx får plötsligt anställning som livvakt åt ägaren till ett stort varuhus. Som medhjälpare engagerar han Chico och Harpo med förödande resultat.

Originaltitel | The Big Store |
Regissör | Charles Reisner |
Manus | Hal Fimberg, Sid Kuller, Ray Golden |
Genre | Komedi, 40-tal |
Skådespelare | Groucho Marx, Harpo Marx, Chico Marx, Tony Martin, Virginia Grey, Henry Ametta, Margaret Dumont, Douglass Dumbrille, William Tannen |
Det här är en av de lite sämre filmerna som bröderna Marx gjorde men den är ändå helfestlig och rolig och musiken är riktigt bra.
Ett par skratt, stundvis ganska underhållande. Lyckas tyvärr inte riktigt ta sig upp till "godkänt" och skådespelarnas insatser är inte mycket att hänga i granen. I skrivande stund är detta den enda Bröderna Marx-filmen jag sett och den gör mig inte ens det minsta sugen på att se fler av deras alster.
Denna film med Marxbröderna är intressant då den skiljer sig från de tidigare när det kommer till filmens handling. Handlingen i en av deras filmer brukar alltid vara av det lättare slaget men denna gång finns ingredienser av mörkare slag som mord. Detta är positivt för filmen. Bästa scenen är när Harpo och Chico tillsammans spelar piano. 3+
blir bara en trea, mest för att jag stör mig på att dom inte försökte hitta stuntmän som liknar bröderna. harpos stuntman var ju en tandlös gammal gubbe!
Höjdpunkterna är helt fabulösa men det finns som sagt mycket tomgång emellan.
det är en skön upplevelse att skratta åt en film som är från 1941
Inte riktigt min typ av humor. Någon enstaka underhållande scen, men annars nej.
Bättre än så här förväntar jag nog mig av Bröderna Marx. Lättköpta skämt och sliskiga sångnummer.
Modevisningen är bara korkad och slutscenen med rullskridskorna och allt är visserligen fartfylld och lite kul men också ganska dåligt regisserad. Det finns förstås flera roliga scener också.
Oerhört underhållande film. Mycket bättre än jag trodde den skulle vara. Uppfinningsrik och kreativ är den också. Dock är den nog liiiite för "löjlig" för min smak.