Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

En cyklists död


Juan, en professor på ett universitet, har en affär med Maria-José som är gift med en rik affärsman. En kväll kör de på en cyklist, som de lämnar kvar på vägen, eftersom de är rädda att deras affär skall bli avslöjad. Händelsen tas upp tidningen och vardagen blir hektisk, för att inte säga hemsk, för paret.


Originaltitel Muerte de un ciclista
Alternativ titel Death of a Cyclist
Regissör Juan Antonio Bardem
Manus Juan Antonio Bardem, Luis Fernando de Igoa
Genre Drama, Thriller, 50-tal
Skådespelare Lucia Bosé, Alberto Closas, Bruna Corrà, Carlos Casaravilla, Otello Toso, Alicia Romay, Julia Delgado Caro, Matilde Muñoz Sampedro, Mercedes Albert, José Sepúlveda, José Prada
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 45
Filmnummer 28313

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


goeran
2017-08-31
Juan Antonio Bardems Muerte de un ciclista från 1955 är en mycket välgjord psykologisk thriller som perfekt fångar miljön i femtiotalets Spanien. Bra skådespelare och mycket snyggt filmat.
auragolf
2013-12-13
Tänk om Hitchcock skulle ha gjort film av denna kaliber, då hade även jag försökt se alla hans filmer. Men tillskillnad från Hitchcock, som enligt min mening bara gör ställvis hyffsade endimensionella thrillers, så lyckas Bardem utöver den i sig helt spännande historien därtill berätta överraskande mycket om det spanska samhället samt ta upp ett slags moralisk eller existentiell dimension i filmen. Mycket sevärd film för den som uppskattar intelligent film. Vackert och fint filmad därtill!
precineadd
2012-11-28
egentligen för styltig och melodramatisk, men snygg och rätt behaglig att följa
emmabo
2009-11-16
Ekar det inte lite Cronaca di un Amore? Inte bra Bosé, då, utan hela temat. För övrigt intressant blandning mellan noir och sen neorealism, dessutom SPANSK!
Castagna
2008-08-31
Gastkramande film med jobbiga skuldkänslor som politisk allegori. Till pâ köpet en farligt vacker Lucia Bosé.