2.1

En buffel i tehuset

En amerikansk baseballspelare blir såld till ett japanskt baseballag. Han har svårt för att följa de japanska traditionerna och de regler som lagets ägare satt upp.

Originaltitel Mr. Baseball
Regissör Fred Schepisi
Manus Kevin Wade, Monte Merrick, Gary Ross
Genre Komedi, Romantik, 90-tal
Skådespelare Tom Selleck, Ken Takakura, Aya Takanashi, Dennis Haysbert, Toshi Shioya, Kosuke Toyohara, Mak Takano, Nicholas Cascone, Larry Pennell

eandersson
2016-04-04
Jag har alltid gillat Tom Selleck sedan barnsben och Magnum-tiden. Japan började jag gilla tonåren och Baseball har väl aldrig varit direkt tråkigt men inte heller satt mig in i spelet. Sportfilmer med klassisk/typisk amerikansk sport som amerikansk fotboll och baseball (samt basket) har oftast varit bra enligt mig. Hur som helst är detta ingen renodlad sportfilm som de jag syftar på. Den är heller ingen renodlad komedi utan som många andra filmer en hybrid. Det jag försöker komma fram till är att trots så mycket fördelaktigt för min smak så var det inte mycket kvalité. Filmen landar på ett godkänt betyg men inte mycket mer, men eftersom filmen inte är lika bra som de flesta av mina 3or och starka 2or är godkänt och svaga 2or är underkänt så får det nog bli en stark 2a/svag 3a.
Count_Duckula
2012-12-13
En film som handlar om att Tom Selleck åker till Japan för att spela baseball, och att han gör bort sig hela tiden eftersom han inte förstår japansk sed. Jag ger den 3 av 5!!!
Greven81
2012-04-18
Den svenska titeln är alldeles fantastiskt usel!
MrMario
2010-05-19
Ingen jätterulle precis men duger
kikki
2009-12-10
Jag gillar inte Tom Selleck och det här är lika dåligt som man kan förvänta sig...
jepuli
2009-11-04
Underhållande, men kanske en aning orealistisk och dålig :)
JoHu
2009-09-21
En buffel i tehuset? Svenska översättare strikes again!
fatassmovieboy
2009-07-15
:D En milstolpe i filmhistoria (not)
mkreku
2006-06-16
Jag gillar ju Tom Selleck, men inte ens jag kan tycka att den här filmen är bra.
Roy-Benga
2005-10-18
Hjälp för bufflar som förstör mina tebjudningar! Men fina baseballmatcher var det