En annan värld

Philippe Lemessle skall skiljas från sin fru. Arbetsbördan har orsakat allt för stor skada på deras kärlek. Han har en framgångsrik karriär som direktör på ett stort industriellt konglomerat, men nu vet han inte längre hur han ska hantera sina chefers motsägelsefulla krav. Igår ville de ha en ledare, idag vill de ha någon som är mer verkställande. Philippe måste nu bestämma sig för vad han egentligen vill med sitt liv.

Originaltitel Un autre monde
Alternativ titel Another World
Regissör Stéphane Brizé
Manus Stéphane Brizé, Olivier Gorce
Genre Drama, 2020-talet
Skådespelare Vincent Lindon, Sandrine Kiberlain, Anthony Bajon, Marie Drucker, Guillaume Draux, Olivier Lemaire, Christophe Rossignon, Sarah Laurent, Joyce Bibring, Olivier Beaudet, Jean-Pierre Gauthier, Didier Bille, Valérie Lamond, Mehdi Bouzaïda, Myriam Larguèche, Daniel Masloff, Jerry Hickey

KyLLo
2024-10-13
Tycker att det mesta jag har sett av regissören har varit bra eller dugligt, men det här är ett bakslag. Väldigt pladdrig med trista möten, tråkiga människor och ointressanta dialoger.
mammene
2024-09-24
Stéphane Brizé är en intressant regissör som ger sig in i det djupa, både i arbetslivet och familjen. Känns också som han lite följer ett facit och prickar av, det kan jag vända mig en aning emot för det kan gärna bli för övertydligt. Det hela går i ett lugnt tempo och skådespelet känns naturligt, så i det stora hela gillar jag det här, det räcker till en stark tvåa denna gång.
Albion
2022-10-31
Förstärker effekter med närbilder och lite väl tillrättalagda känsloskapande ingredienser men på det hela en bra film. Cynismen med aktieutdelningar som livets mening i dagens samhälle synliggörs bra här. Betyget blir en stark 3;a, 3+
goeran
2022-05-12
Stéphane Brizés Un autre monde från 2021 (svensk titel En annan värld) är en välgjord film, Brizé kan hantverket och Vincent Lindon är bra i huvudrollen, men det politiska budskapet i filmen är fånigt och närmast skrattretande. Det märks att vänsterradikalen Brizé har en mycket dimmig uppfattning om verkligheten i näringslivet och marknadens villkor. Hans tanke är väl att Marie Drucker (i rollen som Claire Bonnet-Guérin, chef för det franska dotterbolaget) skall framstå som häxan i filmen; men personligen känner jag starkast sympatier för henne. Betyg 3.