Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Empire of Dreams: The Story of the 'Star Wars' Trilogy


Denna dokumentär tar oss bakom kulisserna av star wars-triologin. Intervjuer med medverkande under hela produktionsarbetet blandas med arkiverade bilder och filmklipp. Denna fullspäckade resa visar allt från tidiga utkast av manuset, finansiella och tekniska problem till premiärer, hyllningar och flockande skaror av fans.


Originaltitel Empire of Dreams: The Story of the 'Star Wars' Trilogy
Regissör Edith Becker, Kevin Burns
Manus Ed Singer
Genre Dokumentär, 2000-tal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 865
Filmnummer 48372

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


myslas
2014-08-26
Den stora anledningen till att spara sin DVD-box efter att man köpt bluray-boxen. Djuplodande och intressant kring originaltrilogin. Det enda man kan klaga på är att det blir väl mycket rövslickande av George Lucas, särskilt i slutet av dokumentären, men det är sådant man får stå ut med.
AlbinWesley
2014-05-08
Tänk att jag inte sett den tidigare. Jag skulle kunna skriva massor om hur perfekt tempo den håller, eller hur bra urvalet av intervjuobjekt är, avgränsningen i vad man väljer att berätta, eller för den delen balansen mellan filmscener, produktionsklipp och talande huvuden. Eller så kan jag bara skriva att det här får mig att må väldigt bra. Det mesta må ha varit bekant sen tidigare men jag kommer fortsätta förundras av det ändå.
foppa99
2014-01-16
Love it.
MrBlonde
2012-09-05
T.o.m. tjejen (som aldrig sett Star Wars) fann den intressant... :)
eliastheman
2012-07-02
georges kuk sugs för mycket, men det är väldigt kul att se hur sakerna blev gjorda! tur att inte the prequals togs med...
SamWördington
2011-09-21
Gör det mesta man kan begära. Mycket intressant. Mot slutet när de går igenom 3e filmen tröttnade jag lite, då man redan fått veta det mesta i och med 1an och 2an.Håller i övrigt med plastpojken.
Plaskpojken
2011-08-10
Jag vill se en dokumentär som undersöker vad fan som hände med George Lukas efter 1983. Varför blev episode I, II och III så mycket sämre?
Blake_
2011-07-06
Otroligt intressant att se alla delar av produktionen. Däremot tycker jag att det gick alldeles för snabbt under sista delen av dokumentären. Hade varit bättre om den istället varit längre.
Svartis
2011-07-05
småmysig dokumentär
Mat1az
2011-06-21
Intressant och matig dokumentär. Men skulle också villa se en separat dokumentär för varje film. Finns väl lätt 1,5 timmar material till detta per film.
Visa äldre kommentarer »