Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Emil och griseknoen


Här får den småländske illbattingen konkurrens om huvudrollen. Emil lyckas nämligen rädda livet på en liten klen grisunge, som han sedan tar hand om och tränar upp oanade talanger hos. Höjdpunkten är förstås när griseknoen och Emil äter jästa körsbär och blir lite på örat...


Originaltitel Emil och griseknoen
Regissör Olle Hellbom
Manus Astrid Lindgren
Genre Komedi, Familjefilm, 70-tal
Skådespelare Jan Ohlsson, Lena Wisborg, Allan Edwall, Emy Storm, Björn Gustafson, Maud Hansson, Pierre Lindstedt, Gisela Hahn, Carsta Löck, Hannelore Schroth, Jan Nygren, Göthe Grefbo, Georg Årlin, Astrid Lindgren (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6615
Filmnummer 4936

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Ful_fisk
2022-03-24
Råkade se denna före tvåan, men ja ja, nu får det bli en lite knasig ordning på det hela. Charmig och varm film med samma styrkor sedan tidigare, främst i början på aktionen och slutet med körsbären. Och så Idas sommarvisa på det! Men har man sett de tidigare filmerna har man redan fått smak på det mesta, vilket gör denna lite mindre speciell. En klart bra och fin barnfilm, men inte lika stark i sin närvaro och miljö som den första.
Dele
2020-04-08
Det svagaste av de tre Emilfilmerna enligt mig. Första halvan har inte samma substans som de två tidigare utan pendlar åt rena farshållet emellanåt. Det tar sig dock och upplösningen med de jästa körsbären och nykterhetsorden råder bot på känslan av upprepning.
Rai
2017-10-08
som sagt var....
Stygga-Vargen
2016-10-23
Klassiker som står sig!

2015-12-01
Lika bra som den andra filmen om Emil i Lönneberga. Otroligt skådespeleri.
Krille80
2014-11-02
Man får leta länge för att hitta något så fantastiskt bra för barn och speciellt killar när de är små. Den påverkan som Emil har haft i formandet av killar är otroligt, synd att det inte höjs upp lika mycket idag för dagens småkillar skulle verkligen behöva det.
StureStenhög
2014-10-06
Kanske den bästa av de tre filmerna, men de är ju onekligen väldigt lika och jämna. Återigen är det den härliga tidsskildringen och Allan Edwalls underhållande rollprestation som är höjdpunkterna i denna trevliga film. Griseknoen har ju vissa djurfilmskvaliteter också, det fyllesvinet
mammene
2014-10-04
Kan man annat än tycka om det här, trots lite hårda uppfostringsmetoder så är det en idyll vi ser och mycket kärlek och vänskap. Så vacker natur och nostalgi så det gör ont. Allan Edwall är verkligen en klass för sig själv, men "Emil" är inte långt efter. Mycket skratt blev det och jag hoppas ingen ska hit och såga.
Hitschmidt
2013-06-23
underbart!
Xenox
2012-07-24
Mycket bra Emil-film.
Visa äldre kommentarer »