Emigranten

Charlie Chaplin är utvandrare till USA och får problem så fort han kommer till landet.

Originaltitel The Immigrant
Regissör Charles Chaplin
Manus Charles Chaplin
Genre Kortfilm, Komedi, Stumfilm, 10-tal
Skådespelare Charles Chaplin, Henry Bergman, Edna Purviance, Albert Austin, Eric Campbell

2016-08-27
Han leverer gang på gang
Salvation_Mind
2014-08-09
Tycker tyvärr inte det är roligt en endaste gång, bara beklämmande. Inget fan av stumfilm heller det går segt om sirap.
Sznax
2012-11-04
Sänkte faktiskt den nu när jag såg den igen. De dramatiska delarna är riktigt svaga och filmen är alldeles för sällan rolig. Betyg 4.6
NtoNW
2012-04-25
Här bygger Chaplin på sin melodramatiska grund med en portion samhällskritik. Restaurangscenen är riktigt rolig på sina ställen.
Gigi1943
2012-03-02
Mjae ... troligen har man tröttnat lite på Chaplinstilen, men jag tyckte mest att han var irriterande, kul när båten vaggar åt ena hållet och folk halkar uppåt!
Esettlokko
2012-03-01
Det är så självklart varför Chaplin fortfarande betraktas som en av världens störste komiker. Timing, känsla, komik, lättsamt och allvar, och redan 1917!
sunvalley
2010-11-27
Åh, Charlie. Kanske den enda filmkaraktären jag uppriktigt blir glad för när han får tjejen.
Astrojacob
2010-09-07
Fantastiskt att kunna skapa sådan komedi och slå igenom som Chaplin, mitt under första världskriget. Att blanda sorgligt elände med ömsint humor o sanslös akrobatik blev ett suveränt recept för the champ of Comedy - Chaplin. Fyra igen.
the-godfather
2009-08-26
Otroligt bra kort film av the king of comedy chaplin. filmen är bra gjord för att vara gjord 1917. Musiken är bra inklusive musiken och även chaplin själv som stjäl varje scen han är med i. Mitt betyg på denna fulländade kort film blir en stark fyra. Mvh the godfather
Tecknarmartin
2008-09-14
På Slottsbiografen i Uppsala i skenet från filmen och ett levande ljus på pianot spelade Edward von Past till denna lagom fåniga Chaplin-film. Stundtals hysterisk roligt. Spännande att se New York som det var på 1910-talet.