Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Elvis


En resa genom Elvis Presleys liv från barndom till att han blev känd som The King.


Originaltitel Elvis
Regissör Baz Luhrmann
Manus Baz Luhrmann, Jeremy Doner, Craig Pearce, Sam Bromell
Genre Drama, Romantik, Musikal, 50-tal, 60-tal, 70-tal, Biografi, 2020-talet
Skådespelare Austin Butler, Tom Hanks, Kodi Smit-McPhee, David Wenham, Dacre Montgomery, Olivia DeJonge, Natasha Bassett, Luke Bracey, Richard Roxburgh, Kelvin Harrison Jr., Xavier Samuel, Elizabeth Cullen, Kate Mulvany, Chaydon Jay, Miranda Frangou, Melina Vidler, Mark Leonard Winter, Helen Thomson, Christopher Sommers, Josh McConville, Leon Ford, Gary Clark Jr., Anthony Phelan
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 351
Filmnummer 142260

Recensioner

Skapad 2022-09-30 av darkmist82
Elvis Presley tillhör tidernas största stjärnor inom musikbranschen, och det är inte första gången som det har gjorts film om hans liv. Denna gång väljer regissören Baz Luhrmann, skaparen bak...   Läs mer »

Kommentarer


froekensvaer
2024-01-26
Jag hade väldigt gärna sett en film om Elvis. Men inte denna.
DOKAN
2023-09-27
Vetifan om Elvis har existerat på riktigt men minns åtminstone augusti-dagen 1977 då jag befann mig på stationen i Kongens By och löpsedlarna skrek ut att "KUNGEN ÄR DÖD!". Blev helt överkörd av filmen som i mitt tycke är det bästa regissör Luhrmann har gjort (aldrig direkt tillhört fan-klubben). Så extremt underhållande och färggrann och en fantastisk Butler (sexigare än originalet!) i titelrollen och skandal att inte Hanks nöp en oscar som översten. Jag smäller till med högsta betyg!
Ghostface
2023-09-03
Filmens hysteriska tempo och ansträngningar med att kännas samtida gör att den aldrig dyker ner för att utforska något och göra så att jag som publik bryr mig. Filmen känns mer som manga/serietidning än om en verklig person. Eller har Elvis existerat på riktigt?
StureStenhög
2023-08-23
Nog borde det gå att göra en bra film om Elvis allt, men jag har aldrig gillat Baz Luhrmanns stil, och det här blir väldigt mycket en biografifilm för adhd-generationen. Filmen stannar aldrig riktigt upp och utforskar någonting, och allt blir bara osammanhängande och ytligt. I den mån det finns ett fokus så ligger det på relationen mellan Elvis och översten, men där verkar man mest bara vara intresserade av att tala om hur hemsk Parker var, och det är det fullt möjligt att han var, men speciellt intressant blir inte en sådan skildring. Kul för Tom Hanks kanske att få spela osympatisk för en gångs skull, men när hans karaktär är en enkelspårig serietidningsskurk, så finns det ju inte så mycket kreativt att göra med den rollen. Det kändes mest bara meningslöst alltihop det här
Bumbi78
2023-05-29
Svag för biopics och den här var annorlunda, men väldigt bra. Snabba klipp, färger och nästan en surrealistisk känsla ibland som fick tankarna till Tim Burton. Lite ytlig kanske och med för mycket fokus på managern, men överlag en bra och ruskigt snygg film. Sen är ju musiken ett skönt plus.
Olof_Gronlund
2023-03-13
Ganska lång film, men klarar att hålla sig intressant med. En annan vinkling på Elvis karriär och sen helt okej sådan.
djonipony
2023-02-12
3.5. Kommer oundvikligen kännas lite stressat när Elvis' liv ska tryckas ihop i en film, men med det sagt gör de det bra. Butler är inte på pricken lik men hans spel är det inget fel på. Hanks bäst som managern. Kul att fina gamla artister som Mahalia Jackson, BB King, Fats Domino och Little Richard dyker upp. Kul detaljer också, som att det sägs att Elvis inte kan bära vissa kläder pga kommer se ut som en butler (som vår skådis här heter), att han får säga "I'm sorry, Ms Jackson" som en blinkning till svart musik han tyvärr aldrig fick höra och att Beale Street nämns och en karaktär delar efternamn med han som sjöng om den gatan i 'Walking in Memphis'.
Sheepy
2023-01-29
Filmens första timme är nästintill epileptisk där kameravinkeln ska ändras varje sekund och filmen går i ultrarapid och snabbspolas om vartannat. Det blir mest jobbigt och frustrerande att titta på. Lyckligtvis blir filmen successivt bättre och mer intressant, men det är i slutändan tyvärr ett ganska ytligt porträtt av Elvis. Jag förstår heller inte syftet med att ha Tom Parker som berättare och hans roll som tydlig antagonist genom hela filmen blir överdrivet. Filmens stora behållning är Austin Butler som Elvis och han räddar en svag 3a.
Afflicter
2023-01-19
Butler spelar verkligen rollen som Elvis bra. Ska någon göra film om The King är Baz Luhrmann en bra man för jobbet. Det blir lite långdraget håller ganska typisk biopic-stil, men det hjälper verkligen att musiken får ha fokus genom hela filmen.
Eugen
2022-11-30
Jag älskar Luhrmanns berättande i den första delen. Det är visuellt galet och ljudvärlden som skapas är genialiskt. Jag befann mig lite förflyttad till Moulin Rouge, vilken är min favoritfilm av Luhrmann. Den som vill höra alla Elvis gamla hittar i nyinspelning med en imitatör får leta annanstans. Personligen älskar jag den ljudvärld som presenteras, men jag förstår om inbitna fans blir besvikna. Under den andra halvan är berättandet ett annat. Jag tror jag förstår varför. Regissören vill visa att den galet geniala och bubblande energin som fanns under Elvis tidiga karriär mattas av och blir uttunnad. Tyvärr blir filmen också mera seg då. Det finns mycket jag älskar med filmen, och jag önskar jag kunde ge den ett bättre betyg, men slutbedömningen landar ändå i en stark trea.
Visa äldre kommentarer »