1.8

Ellinors bröllop

Peter och hans vän Göran är studenter. För åtta år sedan hade Peter en flickvän, Ellinor, som han inte sett sedan dess. En dag får Peter en inbjudan till Ellinors bröllop. Peter bestämmer sig för att han till varje pris måste hindra henne från att gifta sig.

Originaltitel Ellinors bröllop
Regissör Henry Meyer
Manus Henry Meyer
Genre Drama, Romantik, 90-tal
Skådespelare Jonas Malmsjö, Fanny Risberg, Ivan M Petersson, Mikael Persbrandt, Ewa Fröling, Sten Ljunggren, Allan Svensson, Helena af Sandeberg, Melinda Kinnaman, Jonas Falk, Gustaf Hammarsten, Alexandra Rapaport, Helena Kallenbäck, Emelie Rosenqvist, Oscar Eriksson, Göran Engman, Carina Johansson, Camilla Hellquist, Björn Eriksson

Abigor
2025-01-06
Många (idag) namnkunniga skådisar och även för evigt insomnade Allan Svensson. Mindre nostalgi än jag förväntade mig och klart daterad handling, men håller likväl intresset uppe. Av den kvinnliga huvudrollsinnehavaren blev inte mkt av, jämfört med fler av de andra.
Dream
2024-12-21
En rip off på Skilda Världar ser det ut som. Då tidens Sverige med andra ord ihop med ”Stockholmsnatt och G, som i gemenskap.” men dock är detta ganska tråkigt. Här händer inte mycket. Det mest roliga är varför SVT plockar fram detta då den gick där, men denna är egentligen inte någon svensk kult film. Troligtvis SD som ligger bakom att det ska vissas mer Svenskt..
2020-11-17
Som vanligt dålig svensk film. URK!!!
marxwickstrom
2014-12-30
FabianBom
2012-02-20
filmen tappar mycket på slutet
allexx
2011-10-24
sämst!!!!!!!!!!!!!!!!!
Isabellaaaa
2007-03-31
Har inte sett den på länge, såg den när jag var liten och älskade den då ;)
MoveOnUp
2006-08-01
Paradexempel på en skitfilm.
Señor
2005-10-16
men fy fan vilken patetisk jävla smörja... den här filmen ska inte ses av någon!!
MarcusEriksson
2004-07-28
Det här e det sämsta jag sett på länge. Producenten måste varit full när han godkände det manuset. Såna uppenbara brister! En skolfilm med karaktärer utan motiverade viljor, och karikatyrer som e skrattretande. Så dålig så att regissören säkert fick ångest o la till den skrattretande epilogen för att få nån studs.