Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Elle


Michèle blir angripen i sitt hem av en okänd angripare som förändrar hennes liv för alltid. När hon beslutsamt spårar upp mannen, dras båda in i ett rafflande spel som när som helst kan spåra ur.


Originaltitel Elle
Alternativ titel Oh!
Regissör Paul Verhoeven
Manus David Birke
Genre Drama, Thriller, 2010-tal
Skådespelare Isabelle Huppert, Laurent Lafitte, Anne Consigny, Charles Berling, Virginie Efira, Judith Magre, Christian Berkel, Jonas Bloquet, Alice Isaaz, Vimala Pons, Raphaël Lenglet, Arthur Mazet, Lucas Prisor, Hugo Conzelmann, Stéphane Bak, Anne Loiret
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 493
Filmnummer 120681

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Zebulonm
2022-04-11
Huvudkaraktären är ju helmysko.
Sodastream
2018-12-02
Älskade allt som denna utgav sig för att vara, jämförelserna med Haneke, Ozon etc. Såg fram emot att bli provocerad, chockerad, fundersam, ilsken, underhållen. Blev tyvärr främst uttråkad. Till sist kunde jag inte ens uppskatta Isabelle Huppert längre, ville bara att filmen skulle ta slut.
RustyFilm
2018-10-19
Av romanen ”Oh..”(av Philippe Djian) har Paul Verhoven (regi) skapat en mycket komplex, oförutsägbar och innehållsrik film. Det är både drama och thriller men mest av allt är det svart svart humor. Isabelle Huppert gör huvudrollen Michéle mästerligt brilliant. Med en mycket tydlig blasé tar hon sig an de makabra belägenheter hon står inför. Regin och produktionen i helhet är utmanande, modigt och skickligt utförd.
Stygga-Vargen
2018-06-24
Trååååkigt!
Zipper
2018-03-18
Detta var något av en besvikelse för mig, det fanns saker jag verkligen inte gillade trots en högkvalitativ film. Isabelle Hupperts karaktär var en gåta, inget fel i det, men helheten var inte så bra som jag hoppats.
mammene
2018-03-17
En väldigt spretig film, men spretig på ett bra sätt för man visste aldrig var den var på väg och kunde vara väldigt obekväm och vem kan spela det trovärdigt om inte Huppert, hon är fantastisk här. Jag både trivdes, chockades och överraskades i denna film som svängde åt olika håll. Kommando eller offer, pendlade fram och tillbaka, rättframhet som först chockade, men sedan uppstod eftertankar, så ska en film fungera. Länge var det en stark trea, men vägde till slut över till en fyra, det är det där med eftertankar.
Barneyk
2018-03-09
Svår film att betygsätta, jag vet verkligen aldrig riktigt var filmen är på väg och det är med stor spänning jag följer historien. Men det är också till filmens nackdel, eftersom så många karaktärer beter sig på ett sätt jag inte förstår och därmed inte kan förutse deras handlingar så blir det inte bara spännande utan också väldigt distanserat. Komplexiteten i karaktärerna och deras agerande är lite svårt för mig att förhålla mig till, jag vet inte riktigt vad filmen vill få sagt. Men det är ju också en styrka att den inte är så platt och enkel. Men jag måste ju fortfarande kunna relatera och känna vad karaktärerna går igenom, och det får jag liksom inget grepp om. Men det är en hel del fina skildringar som jag ändå förstår och känner för. Svår film att betygsätta, pendlar vilt mellan trean och fyran. Blir en fyra ändå tack vare Hupperts skildring som ändå känns levande och på riktigt även om jag inte greppar det.
Bumbi78
2018-01-02
Mångbottnad och lite kontroversiell med en dos svart humor, vilket är vad Verhoeven är känd för. Mycket bra spelat av alla, men speciellt Huppert med sin komplexa karaktär man aldrig får grepp om. Mer drama än thriller och inte så grafiskt som jag trodde.
Gordyal
2018-01-01
Ett intressant persongalleri och en enormt svårläst huvudperson (suveränt gestaltad av Huppert) gör filmen oförutsägbar. Men den känns för lång, och bitvis tycker jag att Verhoeven tappar ratten, och emellanåt kännd det som en fattigmans-Pianisten. Allt som allt en helt okej film. (8+/15)
riodee
2017-09-14
Fullkomlig förvirring är det enda den här märkliga filmen resulterar i.
Visa äldre kommentarer »