Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Elizabeth - The Golden Age


Uppföljaren till filmen Elizabeth (1998). The Golden Age berättar historien om en kvinnas försök att kontrollera sin kärlek, förgöra sina fiender och säkra sin position som en älskad ikon i Västvärlden. Elizabeths kusin Maria I av Skottland konspirerar med kung Filip II av Spanien för att överta tronen som Englands drottning. Elizabeth förbereder sig att gå i krig för att försvara sitt välde, men måste samtidigt kämpa för att balansera sina kungliga uppgifter med sin oväntade åtrå till äventyraren Sir Walter Raleigh.


Originaltitel Elizabeth: The Golden Age
Regissör Shekhar Kapur
Manus Michael Hirst, William Nicholson
Genre Drama, Romantik, 2000-tal, Biografi
Skådespelare Cate Blanchett, Geoffrey Rush, Clive Owen, Tom Hollander, Samantha Morton, Abbie Cornish, Rhys Ifans, Adam Godley, Eddie Redmayne, Jordi Mollà, Hayley Burroughs, Jeremy Barker, David Threlfall
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2701
Filmnummer 53507

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


mammene
2020-10-16
Är väldigt förtjust i kostym- och historiska filmer.Drottning Elizabeth är en intressant person och man fick fram bra att det inte är en lätt roll att axla att vara drottning, är det människan eller drottningen man gillar. Lite historielektion på köpet är inte dumt, men väl medveten att det romantiserats. Cate Blanchett är perfekt i sin roll.
Rele
2019-04-20
Jag tycker att den här filmen är inte lika bra som den första filmen från 1998. Jag ger en tvåa.
Rai
2017-12-18
Inte lika bra som första filmen, som sagt var ur ett historisk perspektiv inget annat!
92axha10
2016-05-22
De här kostymfilmerna är verkligen inte en genre jag uppskattar för mycket. Är man intresserad av historia och/eller gillade första filmen så gör denna dig nog inte besviken
Sokkan
2015-07-29
Vilken djävla travesti.
LadyFlanders
2015-03-01
Kostym- och dekorfolket har gjort ett gott jobb men tyvärr stannar det där, resten är bara tomt skrammel. När man får syn på Clive Owens nuna är det dags att inse att den här rullen gav upp innan den ens var färdiginspelad.
Snah
2015-03-01
Kostymdrama vari en skrockande liten spanjor möter stenansiktesdrottningen med likadan blick från Narnia möter häxkonstdrottningen av Skottland möter en ung slampa möter en sjöbuse som har blick som om han konstant får på amfetamin. Typisk fridykningsrulle.
Krille80
2014-12-30
Första filmen "Elizabeth" var en fantastisk film men jag måste säga att uppföljaren "Elizabeth: The golden age" inte heller var helt fel. Cate Blanchett liksom Geoffrey Rush återvänder i sina roller. Cate Blanchett var helt magnifik i första filmen och även denna gång kan man säga detsamma. Geoffrey Rush kan jag inte annat än beundra. En väldigt underhållande skådespelare oavsett genre. Störst behållning av denna film om man har första filmen "Elisabeth" nära till hands i minnet. 4-
Kurosawafan
2014-10-26
Cate är såklarrt bra men man bryr sig inte riktigt, mycket kostym, lite närhet
Bomaniac
2014-06-06
Högdragna kostymdramer är inte mig grej riktigt. Kate Blanchette är riktigt bra dock. Hon bär fantastiska kreationer och uppsättningar! Historien för övrigt ger mig inte mycket.
Visa äldre kommentarer »