Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Elizabeth


Förklarad oäkting som 3-åring, anklagad för förräderi som 21-åring och krönt till drottning som 25-åring... England år 1554. Henry VIII är död och nationen är delad av hat: katoliker mot protestanter. Henrys äldsta dotter Mary, despotisk katolik, styr landet med järnhand. Men hon är barnlös och vid hennes död tas drottningkronan över av Marys protestantiska halvsyster - Elizabeth. Landet står inför en farlig och omvälvande tid, fylld av falskspel, förräderi och mord...


Originaltitel Elizabeth
Regissör Shekhar Kapur
Manus Michael Hirst
Genre Drama, Romantik, 90-tal, Biografi
Skådespelare Cate Blanchett, Geoffrey Rush, Christopher Eccleston, Joseph Fiennes, Richard Attenborough, Fanny Ardant, Eric Cantona, Vincent Cassel, Kathy Burke, Edward Hardwicke, Emily Mortimer, John Gielgud, Amanda Ryan, Kelly Macdonald, James Frain, Jamie Foreman
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4371
Filmnummer 154

Recensioner

Skapad 2019-11-15 av orangemilk
Förklarad oäkting som 3-åring, anklagad för förräderi som 21-åring, och krönt till drottning som 25-åring... England år 1554. Henry VII är död, och nationen är delad av hat: katoliker m...   Läs mer »

Kommentarer


Rele
2019-04-20
En historisk biografi. En väl gjord men seg filmatisering. Jag ger en svag trea.
Rai
2017-12-18
Gillar den här filmen ur en historiskt perspektiv men inte ur ett rojalistisk perspektiv, för då blir den bara urlöjligt!!
RustyFilm
2016-12-11
Det här är en berättelse baserad på engelsk 1500-tals historia. Har förstått att det var en händelserik, grym och intressant period av engelsk historia. I den här filmen missar man totalt att förmedla detta. Istället presenteras en massa dystra miljöer och en mycket blek Elizabeth. Alltihop är segt och tråkigt.
Merwinna
2016-04-29
Nej, det här var inte bra alls. Jag har precis sett både "Young Elizabeth" och "Private lives of Elizabeth and Essex". De var fantastiskt fina filmer... det moderna, bleka, urvattnade tramset kan inte mäta sig alls! Elizabeth, här, känns bara som en vanlig människa, utan kunglig glans. Ful, liksom även Bette Davis var ful i rollen... men Bette hade en aura och storslagenhet omkring sig som Cate Blanchett aldrig kan ha. Och då BLIR det ju ingen film!
92axha10
2016-03-14
Kostymfilmer är inte en genre för mig. Historien är berättad bra nog och håller mig intresserad rätt igenom.
Krille80
2014-11-22
Cate Blanchett som drottning Elizabeth är helt fantastisk i denna film. Att inte hon fick Oscar för prestationen (den gick i stället till Gwyneth Paltrow) är diskutabelt. Birollsskådisarna skäms inte för sig dom heller. Och med lite Gudfadern-känsla i handlingen gör detta till ett mycket sevärt historiskt drama.
Bomaniac
2014-06-06
"Uppföljaren" från 2007 är snäppet bättre. Annars är jag ingen älskare av kostymdramer. Detta var en tråkig film.
Berniey
2014-01-04
Nog tyckte jag bättre om den förut, men nu när jag ser om den så får man mer av en känsla att beskåda ett rätt så tråkigt teater drama med snygga kostymer. Cate Blanchett är bra i sin roll men det blir aldrig så engagerande utan känns mest tråkigt hela tiden och det har att göra med att manuset inte räcker till och för mycket teaterpjäs över det hela, känns helt enkelt inte trovärdigt.
precineadd
2012-12-19
Finfin film, rakt och enkelt berättad och cinematisk mustig och samtidigt fluffigt gripande som ett bra kostymdrama ska vara
fitteld
2012-10-06
Faktumet att Eric Cantona är med i denna filmen gör att jag måste se den.
Visa äldre kommentarer »