Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Elf


Efter att ha delat ut julklappar i ett barnhem råkar jultomten få med sig bebisen Buddy hem. Buddy växer upp på Nordpolen bland tomtenissarna men han känner sig annorlunda. Han är mycket större än de andra och är inte duktig på att tillverka leksaker. En dag får han reda på sanningen, att han är människa, och beger sig till New York för att leta reda på sin riktiga far.


Originaltitel Elf
Regissör Jon Favreau
Manus David Berenbaum
Genre Komedi, Familjefilm, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Will Ferrell, James Caan, Bob Newhart, Edward Asner, Mary Steenburgen, Zooey Deschanel, Daniel Tay, Faizon Love, Peter Dinklage, Amy Sedaris, Michael Lerner, Andy Richter, Kyle Gass, Artie Lange, Jon Favreau, Jane Bradbury, Richard Side
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6320
Filmnummer 16662

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Loomis
Förra årets julfilm i USA har nu korsat atlanten och nått nordliga Sverige lagom till jul. Det är en julkomedi för hela familjen där Will Ferrell (”Saturday night live” och ”Old School” m.fl...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av weng-weng
Will Ferrell är en vanlig människa men lever ett liv i utanförskap eftersom han adopterats till tomtevärlden. Tillsammans med de andra rejält kortare nissarna tillverkar han rittavlor och andra k...   Läs mer »

Kommentarer


Murvel48
2020-12-26
Trots allt bättre än väntat. En del skratt första halvan men sen tar fånigheterna över för mycket.
karlmats
2020-12-17
Det här blir lite för överdrivet och även om det finns en del skratt så är det lite för ojämnt och det dröjer ända till sista 10 innan julkänslan infinner sig. Zooey är bra som vanligt och Ferrell gör väl sin grej på gott och ont, men någon ny julklassiker köper jag inte riktigt att det är. James Caan är bra castad dock och Peter Dinklages cameo piggar upp, det blir en stark 2a, den funkar som julfilm, med tanke på hur mycket skräp det finns i genren gör den inte bort sig.
hsimpson
2020-12-07
Några gags är guld värda, men den är rätt tafflig. Inledningen är bedrövlig.
yrkeschaufföre
2024-02-05
2023-11-30: På väg till New York för att uppleva staden som Elf gör i filmen, så klart passade jag på att se den på flyget. En självklar julfavorit. 2019-12-26: Den här ser jag varje jul! Det är den värd.
yrkeschaufföre
2018-12-17
Årets julfilmsrace drog igång med den här, jag har sett den så många gånger att den borde få en femma bara därför men den har några små minus så det är en fyra plusplus.
RunRiot
2018-04-01
Småkul, men inget jag behöver de igen.
Rai
2018-03-07
Så otroligt fjantig!!
wasteoftime
2018-01-08
Jag måste erkänna att jag inte hade något särskilt bra minne utav den här. Men OJ vad fel man kan ha. Jag tror att det till iaf en liten del kan ha att göra med att jag såg den mitt I sommaren sist. Inte för att jag tror att det måste vara jul för att se julfilm, men det är den enda förklaringen jag kan hitta. Det här är ju roligt. Jätteroligt på sina håll. Visst är det ostigt och amerikanskt, absolut, men ROLIGT. Det är inte långt till en trea och vissa scener är verkligen fantastiska. Men det dippar lite för mycket på vägen för att nå hela vägen till trean. Men jisses, vart jag förvånad över hur kul den var!
yrkeschaufföre
2017-12-22
Jag såg den på dvd på måndagen och sen gick den på tv på tisdagen och då slötittade jag på den igen - SÅ bra är den. Jag har sett den varje jul sen 2004, jag tror att jag sett den mer än 40 gånger. Det är bara 3 filmer jag sett fler gånger: Repmånad, Sällskapsresan och Nu blåser vi snuten.
ulpe01
2016-12-28
En julfilm jag borde sett för länge sen, men hädanefter blir den nog en tradition varje jul. Will Ferrell är så bra i rollen som Buddy. Han är bara för söt i sin naiva uppfattning om världen i allmänhet och sin familj i synnerhet.
Visa äldre kommentarer »