Electrick Children
Ett drama om en ung gravid mormon-flicka, som tror att hennes graviditet uppstod genom att lyssna på ett förbjudet rock'n roll-kassettband, sticker till den lokala musikscenen i Las Vegas efter att ha flytt ifrån hennes fundamentalistiska samhälle i Utah.

Originaltitel | Electrick Children |
Regissör | Rebecca Thomas |
Manus | Rebecca Thomas |
Genre | Drama, 2010-tal |
Skådespelare | Julia Garner, Liam Aiken, Rory Culkin, Billy Zane, Cynthia Watros, Bill Sage, John Patrick Amedori, Cassidy Gard, Paola Baldion, Thomas Owens, Johnny Keating, Rachel Pirard, Guy Camilleri |
Annorlunda film som jag vill lyfta fram lite skum men härlig. En klasch av två olika världar, inskränkthet och öppenhet. Trots ett tunt duggande av grått så har denna ändå mycket färg och är för mig en feel good rulle.
Lämnar en med många frågetecken. Icke trovärdig och allmänt konstig. Opersonliga karaktärer. En fick aldrig lära känna dom på djupet.
Lite rar. Hade nog tyckt väldigt bra om den om som tonåring.
Rekommenderad trea. Svängig låt i alla fall!
Märklig och intressant
Filmens rollfigurer brister i trovärdighet på ett par ställen, vilket sänker ganska rejält. Slutet var kanske inte det bästa heller men på det hela taget är filmen ok, sevärd. Nog lättglömd.
Härlig film med söta och charmiga Julia Garner (Jennifer Garners syster?) i huvudrollen som den morska Rachel som drivs ut i världen utanför sin trygga uppväxt. Filmen följer det klassiska upplägget om hur debutanter introduceras i en ny värld full av nya sociala koder och upplevelser, men är ändå en väldigt originell berättelse med hjärtat på rätt ställe. Rekommenderas!